Luottokorttien kilpailuttaminen - Kilpailuta luottokortti oikein!

Lisää aiheesta:

Selvitä henkilökohtainen korkosi

Katso miten edullista lainaa voit saada: Palvelu on ilmainen ja lainaa ei ole pakko nostaa, mutta näet minkä hintaista lainaa voit saada.

Jos haluat nähdä henkilökohtaisen korkosi, hae lainaa täältä.

Kilpailuttaminen – Luottokortit

On tärkeää kilpailuttaa luottokorttinsa, jotta tietää saavansa parhaat edut irti. Nykyinen korttisi on saattanut tuntua loistavalta vaihtoehdolta silloin kun se on hankittu, mutta uusia kortteja tulee markkinoille jatkuvasti ja vaihtamalla saattaa saada alhaisemman koron, parempia kanta-asiakasetuja ja paremman suojan petoksia vastaan. Luottokorteissa vertailu kannattaa.

Hae DFC BlueCard MasterCard ilmaiseksi kukkaroosi jo tänään. Ei ostoksia ei kuluja!

Kortin käytön kustannukset

 • Kulut tilisiirrosta?
  Rahan siirtäminen luottokortilta tilille maksaa yleensä muutaman prosentin siirrettävästä summasta. Tämän lisäksi saatetaan veloittaa kiinteä euromääräinen maksu.
 • Kulut käteisnostosta?
  Veloitetaan usein samalla periaattella kuin tilisiirrosta.
 • Koroton maksuaika?
  Vaihtelee Suomessa yleisimmin 30 – 45 vuorokauden välillä.
 • Vuosimaksu?
  Peritäänkö kuukausittain vai vuosittain? Onko summa kiinteä vai riippuuko käytetyn luoton määrästä tai luottorajasta? Nouseeko vuosimaksu esimerkiksi ensimmäisen vuoden jälkeen?
 • Valuuttakurssikulut?
  Tarkista paljonko välityspalkkiota peritään maksaessa toisessa valuutassa tai nostaessa muita kuin euroja käteisellä.
 • Luoton korko?
  Mikäli takaisinmaksu menee yli korottoman maksuajan, peritään luotosta korkoa tai viivästymismaksu. Eroa on marginaaleissa, sekä käytetyssä viitekorossa (usein 1 tai 3 kuukauden euribor).

Kanta-asiakasedut

 • Etuja vain käytöstä?
  Huomioi siis, että monet kanta-asiakasedut kertyvät käytetyn luoton määrän mukaan. Ei siis kannata maksaa isoa vuosimaksua kortista etujen vuoksi, mikäli käyttää luottoa vain harvoin.
 • Vuosimaksu?
  Kuten edellä mainittu, muista verrata saamiasi etuja vuosimaksun määrään.
 • Etujen rahallinen arvo?
  Kartoita paljonko eri korttien bonus-/kanta-asiakaspisteiden todellinen rahallinen arvo on. Vaihtelua on merkittävästi korttien välillä.
 • Ovatko edut juuri sinulle hyödyllisiä?
  Kattaako esimerkiksi matkaetu sinun useimmiten käyttämäsi lentoyhtiön tai reitin? Käytätkö sellaisia kulutushyödykkeitä, joihin kortin etuohjelma oikeuttaa?
 • Määräajat ja pisterajat?
  Kertyvillä bonus-/kanta-asiakaspisteillä saattaa olla määräaika, jossa ne on käytettävä. Tämä voi estää saavuttamasta isompia etuja, mikäli korttia käyttää vähän. Lisäksi saattaa olla yläraja paljonko pisteitä voi kerätä tietyn ajan sisällä.

Luottoraja

Ratkaisevaa on myös luoton määrä. Mikäli tarvitsemasi luoton määrä on enemmän kuin 5 000 – 6 000 euroa, puhutaan yleensä niin sanotuista ”Gold-korteista” tai kultakorteista. Niiden luottoraja voi olla jopa 10 000 euroa. Näissä korteissa on yleensä korkeampi vuosi- tai kuukausimaksu, mutta myös enemmän etuja, kuten kattava matkavakuutus, ostoturvavakuutus tai lakipalveluita. Kun tiedät tarvitsemasi luottorajan, saat usein rajattua vertailtavien korttien määrää.

Käyttöpaikat

Etenkin Suomessa myymälät (niin verkkokaupat kuin tavallisetkin) hyväksyvät usein monia eri luottokortteja. Eri korttien välillä on kuitenkin eroja, mitä tulee maksupisteiden lukumäärään. Siinä, missä Visa- ja MasterCard -kortit kelpaavat yli 20 miljoonassa liikkeessä, yltävät esimerkiksi Diners Club ja American Express vain noin puoleen tästä määrästä.

Olet sivulla: Kilpailuta lainat ja säästä koroissa, kuluissa & palvelumaksuissa » Kilpailuttaminen – Luottokortit

Hae lainaa netistä!

Hae lainaa netistä:

Hae kulutusluottoa Hae pikalainaa
Uusimmat artikkelit

Mikä LainaFakta? LainaFakta.fi on ilmainen verkkopalvelu, joka kertoo puolueettomasti rahoitusalan uutiset, sekä esittelee alan yritykset, lainamuodot ja tarjoaa vinkkejä henkilökohtaiseen taloudenhoitoon. Lähetä juttuvinkki toimitukselle tästä
Lainayritykset esittelyssä

Lainayritykset esittelyssä. Tutustu Lainafaktan selvityksiin ja vertailuihin Suomalaisista lainayrityksistä.


Hae lainaa →

Lainat

Resurssit

Copyright © 2020 LainaFakta.fi - Kaikki oikeudet pidätetään.

Vastuuvapaus: LainaFakta.fi ei toimi lainanmyöntäjänä. Tarkistathan kaikki ehdot ja voimassaolevat rajoitukset lainayritykseltä.

Lainafakta.fi tarjoaa ajankohtaista tietoa laina-alan yrityksistä, erilaisista lainoista, luotoista ja vipeistä. Lainafakta.fi pyrkii esittelemään laina-asiat mahdollisimman tarkasti kuluttajan näkökulmasta. Lainafakta.fi ei vastaa tällä sivustolla esitettävien tietojen oikeellisuudesta. Käyttäjän vastuulla on tarkistaa tietojen oikeellisuus.

Ota yhteyttä Lainafakta.fi toimitukseen yhteydenottolomakkeella, tai sähköpostitse: info[ät]lainafakta[piste]fi

 • W3C CSS
 • W3C XHTML