ASP-lainajärjestelmä - Mitä tarkoittaa? | Sanasto LainaFakta.fi

ASP-lainajärjestelmä

ASP on valtion tukema säästöjärjestelmä, joka on kehitetty helpottamaan nuorten ensiasunnon hankintaa. ASP-tili avataan pankkiin ja sille säästetään vähintään 10 % tallettajan omistukseen tulevan ensiasunnon omistusosuuden (vähintään 50 % asunnosta) hinnasta. Tämän jälkeen voi hakea ASP-korkotukilainaa, jolloin valtio maksaa 70 prosenttia koron siitä osasta, joka ylittää 3,8 % 10 vuoden ajan.

Lisäksi valtio maksaa säästöpalkkiota 3 000 euroa asuntoa kohti, mikäli asuntokauppa on tehty tai omakotitalon rakentaminen on aloitettu viimeistään vuoden 2011 loppuun mennessä.

ASP-tilin avatakseen tulee olla 18-30-vuotias. Korkotukilainalla on paikkakunnasta riippuva yläraja. Vakuuksissa auttaa valtion osatakaus. ASP-lainan voi kilpailuttaa kuin muitakin lainoja, eikä sen tarvitse olla samasta pankista kuin ASP-säästötili.

Katso myös asuntolaina.

Olet sivulla: Lainasanastoa - Mitä tarkoittaa? | Sanasto LainaFakta.fi » ASP-lainajärjestelmä

Hae lainaa netistä!

Hae lainaa netistä:

Hae kulutusluottoa Hae pikalainaa
Uusimmat artikkelit

Mikä LainaFakta? LainaFakta.fi on ilmainen verkkopalvelu, joka kertoo puolueettomasti rahoitusalan uutiset, sekä esittelee alan yritykset, lainamuodot ja tarjoaa vinkkejä henkilökohtaiseen taloudenhoitoon. Lähetä juttuvinkki toimitukselle tästä
Lainayritykset esittelyssä

Lainayritykset esittelyssä. Tutustu Lainafaktan selvityksiin ja vertailuihin Suomalaisista lainayrityksistä.


Hae lainaa →

Lainat

Resurssit

Copyright © 2020 LainaFakta.fi - Kaikki oikeudet pidätetään.

Vastuuvapaus: LainaFakta.fi ei toimi lainanmyöntäjänä. Tarkistathan kaikki ehdot ja voimassaolevat rajoitukset lainayritykseltä.

Lainafakta.fi tarjoaa ajankohtaista tietoa laina-alan yrityksistä, erilaisista lainoista, luotoista ja vipeistä. Lainafakta.fi pyrkii esittelemään laina-asiat mahdollisimman tarkasti kuluttajan näkökulmasta. Lainafakta.fi ei vastaa tällä sivustolla esitettävien tietojen oikeellisuudesta. Käyttäjän vastuulla on tarkistaa tietojen oikeellisuus.

Ota yhteyttä Lainafakta.fi toimitukseen yhteydenottolomakkeella, tai sähköpostitse: info[ät]lainafakta[piste]fi

  • W3C CSS
  • W3C XHTML