Luottoluokitus - Mitä tarkoittaa? | Sanasto LainaFakta.fi

Vaikuttaa usein lainan korkoon ja määrään

Luottoluokitus

Luottoluokituksella arvioidaan velanottajan kykyä selviytyä lainasta aiheituvista kuluista ja itse lainan takaisinmaksusta. Heikompi luottoluokitus tarkoittaa käytännössä isompaa riskiä luotonantajalle, joten myös lainasta perittävät korot ovat isompia. Isompien rahoituskulujen lisäksi huono luottoluokitus tarkoittaa, että lainaa tai luottoa myönnetään pienempiä määriä.

Yksityishenkilöiden lisäksi luokitetaan myös yrityksiä sekä valtioita. Suurimmat luottoluokitusyritykset ovat yhdysvaltalaiset Standard & Poor’s, Moody’s, sekä Fitch.

Hae lainaa netistä!

Hae lainaa netistä:

Hae kulutusluottoa Hae pikalainaa
Uusimmat artikkelit

Mikä LainaFakta? LainaFakta.fi on ilmainen verkkopalvelu, joka kertoo puolueettomasti rahoitusalan uutiset, sekä esittelee alan yritykset, lainamuodot ja tarjoaa vinkkejä henkilökohtaiseen taloudenhoitoon. Lähetä juttuvinkki toimitukselle tästä
Lainayritykset esittelyssä

Lainayritykset esittelyssä. Tutustu Lainafaktan selvityksiin ja vertailuihin Suomalaisista lainayrityksistä.


Hae lainaa →

Lainat

Resurssit

Copyright © 2019 LainaFakta.fi - Kaikki oikeudet pidätetään.

Vastuuvapaus: LainaFakta.fi ei toimi lainanmyöntäjänä. Tarkistathan kaikki ehdot ja voimassaolevat rajoitukset lainayritykseltä.

Lainafakta.fi tarjoaa ajankohtaista tietoa laina-alan yrityksistä, erilaisista lainoista, luotoista ja vipeistä. Lainafakta.fi pyrkii esittelemään laina-asiat mahdollisimman tarkasti kuluttajan näkökulmasta. Lainafakta.fi ei vastaa tällä sivustolla esitettävien tietojen oikeellisuudesta. Käyttäjän vastuulla on tarkistaa tietojen oikeellisuus.

Ota yhteyttä Lainafakta.fi toimitukseen yhteydenottolomakkeella, tai sähköpostitse: info[ät]lainafakta[piste]fi

  • W3C CSS
  • W3C XHTML