Luottotietojen menettäminen - LainaFakta.fi

Luottotietojen menettäminen

Luottotietojen menettäminen eli maksuhäiriömerkintä voi laittaa elämän sekaisin. Se tekee monista asioista vaikeampia vuosien ajaksi. Velkansa kannattaa maksaa ajallaan niin tätäkään kokemusta ei tarvitse kohdata.

Kuinka luottotietojen menettäminen tapahtuu? 

Toisin kuin jotkut joskus pelkäävät, perintätoimiston kirje ei vielä tarkoita luottohäiriötä. Perintätoimisto on velkojan viimeinen keino ennen käräjäoikeuden puoleen kääntymistä. Jos perintätoimetkaan eivät tuota tulosta ja velka on ollut maksamatta vähintään 60 päivän ajan, silloin käräjäoikeus voi tehdä päätöksen ja viedä velalliselta luottotiedot. Tällöin Suomen Asiakastieto Oy tekee merkinnän luottotietorekisteriin. Huomioi, että saatuaan oikeushaasteen velallinen voi yhä välttää merkinnän maksamalla kahden viikon sisällä haastehakemuksen määräämän summan velkojalle.

Mitä luottotietojen menettämisestä seuraa?

Monenlaiset yritykset arvioivat asiakkaidensa luotettavuutta tarkistamalla heidän luottotietonsa. Etenkin rahoitus- ja vakuutusalan yritykset käyttävät tätä menetelmää. Tämä tarkoittaa, että uusien lainojen ja vakuutusten saaminen voi muuttua mahdottomaksi. Joidenkin pakettimatkojen edellyttämää matkavakuutusta ei helposti myönnetä luottohäiriöiselle, joten lomamatka voi mennä sivu suun. Samoin kotivakuutus, jota jotkut vuokranantajat vaativat, jää helposti saamatta.

Lakisääteiset vakuutukset ovat yhä kuluttajan saatavilla. Samoin netti- ja puhelinliittymää ei saa kokonaan evätä pelkän maksuhäiriömerkinnän perusteella. Käytännössä liittymäntarjoajat saattavat kuitenkin edellyttää kokonaisen vuoden ennakkomaksuja liittymän ostajalta, jos tämän luottotiedot eivät ole kunnossa.

Miten luottokelpoisuuden saa takaisin? 

Jos henkilöllä on vain yksi maksuhäiriömerkintä, se katoaa luottotietorekisteristä 2-4 vuoden sisällä, kunhan velan maksaa ripeästi pois ja toimittaa Suomen Asiakastieto Oy:lle tarvittavat dokumentit, jotka todistavat velkojen olevan hoidettu. Maksamaton velka roikkuu rekisterissä enintään 15 vuotta. Jos merkintöjä on useita luottotietojen saaminen takaisin voi kestää pidempäänkin.

Hyödyllisiä linkkejä

 

Olet sivulla: Lainasanastoa - Mitä tarkoittaa? | Sanasto LainaFakta.fi » Luottotietojen menettäminen

Hae lainaa netistä!

Hae lainaa netistä:

Hae kulutusluottoa Hae pikalainaa
Uusimmat artikkelit

Mikä LainaFakta? LainaFakta.fi on ilmainen verkkopalvelu, joka kertoo puolueettomasti rahoitusalan uutiset, sekä esittelee alan yritykset, lainamuodot ja tarjoaa vinkkejä henkilökohtaiseen taloudenhoitoon. Lähetä juttuvinkki toimitukselle tästä
Lainayritykset esittelyssä

Lainayritykset esittelyssä. Tutustu Lainafaktan selvityksiin ja vertailuihin Suomalaisista lainayrityksistä.


Hae lainaa →

Lainat

Resurssit

Copyright © 2019 LainaFakta.fi - Kaikki oikeudet pidätetään.

Vastuuvapaus: LainaFakta.fi ei toimi lainanmyöntäjänä. Tarkistathan kaikki ehdot ja voimassaolevat rajoitukset lainayritykseltä.

Lainafakta.fi tarjoaa ajankohtaista tietoa laina-alan yrityksistä, erilaisista lainoista, luotoista ja vipeistä. Lainafakta.fi pyrkii esittelemään laina-asiat mahdollisimman tarkasti kuluttajan näkökulmasta. Lainafakta.fi ei vastaa tällä sivustolla esitettävien tietojen oikeellisuudesta. Käyttäjän vastuulla on tarkistaa tietojen oikeellisuus.

Ota yhteyttä Lainafakta.fi toimitukseen yhteydenottolomakkeella, tai sähköpostitse: info[ät]lainafakta[piste]fi

  • W3C CSS
  • W3C XHTML