Maksuhäiriö - Mitä tarkoittaa? | Sanasto LainaFakta.fi

Merkintä luottotiedoissa

Maksuhäiriö

Maksuhäiriöllä tarkoitetaan jonkun erääntyneen maksun laiminlyönnistä johtuvaa merkintää luottotietorekisterissä.

Kulutusluottotapauksissa maksuhäiriötieto saattaa päätyä rekisteriin, jos maksu on viivästynyt vähintään 60 päivää alkuperäisestä eräpäivästä.

Maksuhäiriömerkintä johtaa yleensä luotto- ja pankkikorttien (pl. automaattikortti) eväämiseen, luotonsaannin, vuokra-asunnon tai puhelinliittymien hankkimisen vaikeutumiseen. Merkintä säilyy rekisterissä yleensä noin 2-3 vuotta. Rekisterin pitoa säätelee luottotietolaki.

Hae lainaa netistä!

Hae lainaa netistä:

Hae kulutusluottoa Hae pikalainaa
Uusimmat artikkelit

Mikä LainaFakta? LainaFakta.fi on ilmainen verkkopalvelu, joka kertoo puolueettomasti rahoitusalan uutiset, sekä esittelee alan yritykset, lainamuodot ja tarjoaa vinkkejä henkilökohtaiseen taloudenhoitoon. Lähetä juttuvinkki toimitukselle tästä
Lainayritykset esittelyssä

Lainayritykset esittelyssä. Tutustu Lainafaktan selvityksiin ja vertailuihin Suomalaisista lainayrityksistä.


Hae lainaa →

Lainat

Resurssit

Copyright © 2020 LainaFakta.fi - Kaikki oikeudet pidätetään.

Vastuuvapaus: LainaFakta.fi ei toimi lainanmyöntäjänä. Tarkistathan kaikki ehdot ja voimassaolevat rajoitukset lainayritykseltä.

Lainafakta.fi tarjoaa ajankohtaista tietoa laina-alan yrityksistä, erilaisista lainoista, luotoista ja vipeistä. Lainafakta.fi pyrkii esittelemään laina-asiat mahdollisimman tarkasti kuluttajan näkökulmasta. Lainafakta.fi ei vastaa tällä sivustolla esitettävien tietojen oikeellisuudesta. Käyttäjän vastuulla on tarkistaa tietojen oikeellisuus.

Ota yhteyttä Lainafakta.fi toimitukseen yhteydenottolomakkeella, tai sähköpostitse: info[ät]lainafakta[piste]fi

  • W3C CSS
  • W3C XHTML