Perintä - Mitä tarkoittaa? | Sanasto LainaFakta.fi

Maksun viivästymisen seuraamukset

Perintä

Erääntyneelle saatavalle luotonantaja suorittaa perinnän. Perintää säätelee perintälaki.

Maksun viivästymisestä on seuraamuksia lisäkulujen muodossa, mutta ne eivät saa olla kohtuuttomia. Perintä perustuu velallisen vapaaehtoisuuteen, pakottavaa siitä tulee vasta tuomioistuimen päätöksellä tai ulosottomenettelyssä. Tietyt julkisoikeudelliseksi luettavat saatavat voidaan siirtää suoraan ulosottoon.

Perintää suorittavat myös yksityiset perintätoimistot. Näillä ei kuitenkaan ole suurempia valtuuksia, kuin velkojallakaan, eli perintätoimistot eivät voi suorittaa esimerkiksi omaisuuden ulosmittaamista. Velan siirtyminen perintätoimiston hoidettavaksi ei myöskään vielä aiheuta maksuhäiriömerkintää.

Hae lainaa netistä!

Hae lainaa netistä:

Hae kulutusluottoa Hae pikalainaa
Uusimmat artikkelit

Mikä LainaFakta? LainaFakta.fi on ilmainen verkkopalvelu, joka kertoo puolueettomasti rahoitusalan uutiset, sekä esittelee alan yritykset, lainamuodot ja tarjoaa vinkkejä henkilökohtaiseen taloudenhoitoon. Lähetä juttuvinkki toimitukselle tästä
Lainayritykset esittelyssä

Lainayritykset esittelyssä. Tutustu Lainafaktan selvityksiin ja vertailuihin Suomalaisista lainayrityksistä.


Hae lainaa →

Lainat

Resurssit

Copyright © 2020 LainaFakta.fi - Kaikki oikeudet pidätetään.

Vastuuvapaus: LainaFakta.fi ei toimi lainanmyöntäjänä. Tarkistathan kaikki ehdot ja voimassaolevat rajoitukset lainayritykseltä.

Lainafakta.fi tarjoaa ajankohtaista tietoa laina-alan yrityksistä, erilaisista lainoista, luotoista ja vipeistä. Lainafakta.fi pyrkii esittelemään laina-asiat mahdollisimman tarkasti kuluttajan näkökulmasta. Lainafakta.fi ei vastaa tällä sivustolla esitettävien tietojen oikeellisuudesta. Käyttäjän vastuulla on tarkistaa tietojen oikeellisuus.

Ota yhteyttä Lainafakta.fi toimitukseen yhteydenottolomakkeella, tai sähköpostitse: info[ät]lainafakta[piste]fi

  • W3C CSS
  • W3C XHTML