Prime-korko - Mitä tarkoittaa? | Sanasto LainaFakta.fi

Pankin itse asettama korko

Prime-korko

Prime-korko on pankkien itse määrittämä viitekorko, jota käytetään sekä lainaamisen, että tallettamisen koron määrittämiseen. Pankit perustavat prime-korkonsa mm. yleisiin talouden kehitysnäkymiin, yleiseen korkotasoon, sekä inflaatioon. Prime-korot seuraavat markkinakorkoja rauhallisemmassa tahdissa.

Kun laina sidotaan prime-korkoon, sovitaan lainaneuvotteluissa yleensä tietty marginaali, joka lisätään prime-koron tasoon. Kärjistettynä: Mitä alhaisempi marginaali, sitä luotettavampana maksajana pankki lainaajaa pitää.

Hae lainaa netistä!

Hae lainaa netistä:

Hae kulutusluottoa Hae pikalainaa
Uusimmat artikkelit

Mikä LainaFakta? LainaFakta.fi on ilmainen verkkopalvelu, joka kertoo puolueettomasti rahoitusalan uutiset, sekä esittelee alan yritykset, lainamuodot ja tarjoaa vinkkejä henkilökohtaiseen taloudenhoitoon. Lähetä juttuvinkki toimitukselle tästä
Lainayritykset esittelyssä

Lainayritykset esittelyssä. Tutustu Lainafaktan selvityksiin ja vertailuihin Suomalaisista lainayrityksistä.


Hae lainaa →

Lainat

Resurssit

Copyright © 2019 LainaFakta.fi - Kaikki oikeudet pidätetään.

Vastuuvapaus: LainaFakta.fi ei toimi lainanmyöntäjänä. Tarkistathan kaikki ehdot ja voimassaolevat rajoitukset lainayritykseltä.

Lainafakta.fi tarjoaa ajankohtaista tietoa laina-alan yrityksistä, erilaisista lainoista, luotoista ja vipeistä. Lainafakta.fi pyrkii esittelemään laina-asiat mahdollisimman tarkasti kuluttajan näkökulmasta. Lainafakta.fi ei vastaa tällä sivustolla esitettävien tietojen oikeellisuudesta. Käyttäjän vastuulla on tarkistaa tietojen oikeellisuus.

Ota yhteyttä Lainafakta.fi toimitukseen yhteydenottolomakkeella, tai sähköpostitse: info[ät]lainafakta[piste]fi

  • W3C CSS
  • W3C XHTML