Kulutusluotto / Käyttöluotto / Joustoluotto

Lisää aiheesta:

Selvitä henkilökohtainen korkosi

Katso miten edullista lainaa voit saada: Palvelu on ilmainen ja lainaa ei ole pakko nostaa, mutta näet minkä hintaista lainaa voit saada.

Jos haluat nähdä henkilökohtaisen korkosi, hae lainaa täältä.

Sanoja kulutusluotto, käyttöluotto ja joustoluotto käytetään erottamaan laina asunto- tai sijoituslainasta.

Kulutusluotto

Kulutusluotto

Vertaa kulutusluotot

Kulutusluotto, käyttöluotto tai joustoluottoa käytetään usein erottamaan laina asunto- tai sijoituslainasta.

Koska nimitys kattaa hyvin monta käyttötarkoitusta, eri lähteet käyttävät sitä eri tavoin. Kulutusluotolla voidaan tarkoittaa joko kertaluonteista luottoa, kuten pikavippiä tai autolainaa, tai jatkuvaluontoista tililuottoa. Möys luottokortit ovat kulutusluottoja.

Lisäksi kulutusluotoksi voidaan laskea hyödykettä hankittaessa myönnettävä korollinen maksunlykkäys, eli osamaksujärjestely. Hyödykettä markkinoitaessa ei luottomahdollisuutta saa kuitenkaan käyttää pääasiallisena markkinointikeinona.
Rahana nostettavia kulutusluottoja käytetään usein kattamaan hieman isompia yksittäisiä menoeriä, kuten ajoneuvohankinnat, remontit tai lomamatkat.

Paras juuri nyt: Bank Norwegian

Suuri lanseeraus Bank Norwegianilta: Hae lainaa nyt ja saa lainapäätös heti. Uutta Suomessa – Bank Norwegianilta lainaa turvallisesti 1000 – 50.000 euroa tarpeesi mukaan. Bank Norwegian ei kysele mihin aiot käyttää lainaamasi rahat ja päätät itse takaisinmaksuajasta, joka voi olla jopa 15 vuotta. Koko hakemusprosessin voit tehdä verkossa ja saat lainapäätöksen välittömästi hakemuksen jätettyäsi – hakemuksesi ei ole sitova.

norway

Vakuudelliset kulutusluotot pankeista

Useat pankit tarjoavat asiakkailleen mahdollisuuden hakea ja saada kulutusluotto verkkopankin välityksellä. Näinollen verrattaen isonkin kulutusluoton voi saada yleensä muutaman päivän sisällä ilman varsinaista konttorikäyntiä. Nämä lainat vaativat kuitenkin hyviä tuloja ja usein lisäksi vakuuksia tai takaajia. Pankkien kulutusluottojen korot liikkuvat noin 7% – 20% välillä. Korko riippuu pitkälti asiakkuutesi tasosta, tuloistasi ja varallisuudestasi. Luoton saaminen saattaa myös tyssätä säännöllisten tulojen puutteeseen.

Vakuudettomia pankkien ulkopuolisia kulutusluottoja tarjotaan netissä runsaasti. Osa niistä on vain hieman pankkien vakuudettomia lainoja kalliimpia, mutta toiset on hinnoiteltu todella kiskurimaisesti. Esittelemme seuraavaksi kolme parasta.

1. Joustolaina

Ruotsalaisen Collector AB:n lainasivusto Joustolaina.fi tarjoaa vakuudetonta kertalainaa 2000 – 10 000 euron välillä. Maksuaika myönnetään kahdesta kymmeneen vuotta.

Joustolainaa myönnetään vain hakijoille, joilla on vähintään 15 000 euron vuositulot ja ikää 25 vuotta. Joustolaina ei ole pikavippiä eli hakemus vaatii useita liitteitä, kuten palkka- tai eläketodistus ja henkilöllisyystodistus.

Joustolaina on suhteellisen edullista. 4000 euron Joustolaina neljän vuoden maksuajalla kaikkine lisäkuluineen kerryttää todellista vuosikorkoa 16,54 % vauhdilla. Tähän sisältyy kolmen euron kuukausimaksu ja 60 euron järjestelykulut.

Hae Joustolainaa tästä!

2. CashBuddy

CashBuddy Oy myy 2000-6000 euron suuruisia vakuudettomia kulutusluottoja. Maksuaikaa lainalle voi saada 1-3 vuotta. CashBuddy-kulutusluotto tunnettiin tammikuuhun 2015 asti LHV-lainana.

CashBuddyn ominaisuudet ovat identtiset LHV:n entisten lainojen kanssa. Hakijan tulee täysi-ikäinen Suomessa asuva henkilö. Hakemuksen yhteydessä CashBuddy tarkistaa myös hakijan palkkalaskelman tai eläkepäätöksen. Samoin hakemukseen tarvitaan viimeisimmän veroilmoituksen erittelyosa.

CashBuddyn nimelliskorko on erittäin matala 9,9 %. Tähän tulee kuitenkin päälle moninkertaiset kulut avausmaksun ja kuukausimaksujen muodossa. Näinpä 6000 euron CashBuddy-kulutusluoton todellinen vuosikorko onkin 17,1 %. Hae tästä.

3. Nopsalaina

Nopsalaina tarjoaa 2000 – 20 000 euron suuruisia kulutusluottoja vähintään 22-vuotiaille kuluttajille, jotka asuvat vakituisesti Suomessa. Lainan maksuaika on 6-72 kk. Nopsalainan omistaa virolainen BIGBANK AS. Sivusto toimii kuitenkin Suomen lainsäädännön periaatteilla.

Huomaa, että isoimpiin Nopsalainan luottoihin tarvitset rinnakkaishakijan. Yritys ei myönnä suurimpia kulutusluottojaan yksinäiselle hakijalle.

Nopsalainan sivuilla esitellään 8000 euron laina esimerkkinä tyypillisestä kulutusluotosta. Tämän lainan maksuaika on viisi vuotta. Lainan todellinen vuosikorko on tällöin 19,5 %. Tämä sisältää kuukausimaksun ja lainan avausmaksun.

Lue lisää ja hae Nopsalainaa tästä.

Muista myös pankkien vakuudettomat kulutusluotot

Monet pankit tarjoavat vakuudellisten lainojensa lisäksi vakuudettomia kulutusluottoja. Nämä ovat lähes poikkeuksetta halvempia kuin pankkien ulkopuoliset lainat.

Esimerkiksi S-Pankin S-Laina on 5000 – 20 000 euron suuruinen ja noin 9,934 % todellisella vuosikorolla varustettu laina. Hakijan tulojen pitää olla vähintään 24 000 euroa vuodessa.

Toinen vaihtoehto on OP Pankin vakuudeton täsmäluotto. Se on 3kk Euriboriin sidottu 3000 – 15 000 euron suuruinen kulutusluotto. Täsmäluoton arvioitu todellinen vuosikorko on noin 10,6 %.

Kolmas hyvä vakuudeton kulutusluotto on Handelsbankenin Tosikätevä, joka on edellisistä esimerkeistä poiketen jatkuva tililuotto. Asiakas voi nostaa lainatililtä rahaa vapaasti tarpeen mukaan. Lainatilin luottolimiitti on 2000 – 20 000 euroa ja monista kilpailijoista poiketen se on sidottu pankin omaan prime-korkoon. Lainan todellinen vuosikorko lisäkuluineen on 11,2 %. TosiKätevää tarjotaan vain kuluttajille, jotka ovat ollet Handelsbankenin asiakkaita jo vähintään puoli vuotta.

Pikalainat

Nämä lainat ovat hintavia mutta ne ovat kertaluonteisia – eli kätevämpiä kuin tililuotot – ja saat rahat heti tilille. Ehdottomasti edullisin vaihtoehto on Ferratumin tai Vivuksen ilmainen ensilaina. Tämän jälkeen Ostosraha on paras vaihtoehto kun tarvitset alle 2000 euron luottoa heti tilille.  Näistä on kerrottu lisää täällä.

Vertaa kulutusluotot

Olet sivulla: Lainat, luotot ja vipit » Kulutusluotto

Hae lainaa netistä!

Hae lainaa netistä:

Hae kulutusluottoa Hae pikalainaa
Uusimmat artikkelit

Mikä LainaFakta? LainaFakta.fi on ilmainen verkkopalvelu, joka kertoo puolueettomasti rahoitusalan uutiset, sekä esittelee alan yritykset, lainamuodot ja tarjoaa vinkkejä henkilökohtaiseen taloudenhoitoon. Lähetä juttuvinkki toimitukselle tästä
Lainayritykset esittelyssä

Lainayritykset esittelyssä. Tutustu Lainafaktan selvityksiin ja vertailuihin Suomalaisista lainayrityksistä.


Hae lainaa →

Lainat

Resurssit

Copyright © 2020 LainaFakta.fi - Kaikki oikeudet pidätetään.

Vastuuvapaus: LainaFakta.fi ei toimi lainanmyöntäjänä. Tarkistathan kaikki ehdot ja voimassaolevat rajoitukset lainayritykseltä.

Lainafakta.fi tarjoaa ajankohtaista tietoa laina-alan yrityksistä, erilaisista lainoista, luotoista ja vipeistä. Lainafakta.fi pyrkii esittelemään laina-asiat mahdollisimman tarkasti kuluttajan näkökulmasta. Lainafakta.fi ei vastaa tällä sivustolla esitettävien tietojen oikeellisuudesta. Käyttäjän vastuulla on tarkistaa tietojen oikeellisuus.

Ota yhteyttä Lainafakta.fi toimitukseen yhteydenottolomakkeella, tai sähköpostitse: info[ät]lainafakta[piste]fi

  • W3C CSS
  • W3C XHTML