Opintolaina | LainaFakta.fi

Lisää aiheesta:

Selvitä henkilökohtainen korkosi

Katso miten edullista lainaa voit saada: Palvelu on ilmainen ja lainaa ei ole pakko nostaa, mutta näet minkä hintaista lainaa voit saada.

Jos haluat nähdä henkilökohtaisen korkosi, hae lainaa täältä.

Valtiontakaus lainaan

Opintolaina

Opintolaina

Valtion takaama laina opiskelukulujen kattamiseen. Edullinen vuosikorko.

Opintolaina on valtion takaama laina, joka haetaan muiden lainojen tavoin luotonantajalta. Ilman valtion takausta opiskelijoiden saattaisi olla hankala saada lainaa, koska yleensä maksukyky on opiskeluaikana heikko. Lainan määrä on kuitenkin rajattu suoritettavien opiskelujen mukaan; 300 euroon opintotukikuukautta kohden. Mikäli opiskelu tapahtuu osin ulkomailla, on mahdollista saada tältä ajalta korotettua opintolainaa.

Opintolainan vähennykset verotuksessa

Korkeakouluopiskelijat voivat saada vähennettyä verotuksessa 30 prosenttia 2 500 euroa ylittävästä opintolainan osasta mikäli he suorittavat tutkintonsa määräajassa. Pienituloiset voivat myös saada Kelan korkoavustusta, jolloin Kela maksaa opintolainan korot kokonaisuudessaan ilman takaisinmaksuvelvollisuutta. Kaikki opintolainan korot ovat muutoinkin verovähennyskelpoisia. Lisäksi opiskeluaikana tarvitsee maksaa vain prosentti lainan koroista. Loput korosta pääomitetaan lainaan ja varsinainen takaisinmaksu suoritetaan maksusuunnitelman mukaisesti vasta opintojen jälkeen.

Opintolaina nostetaan erissä

Korkeakoulu- yliopisto-opiskelijat voivat nostaa opintolainan kahdessa erässä vuotta kohden. Muut opintolainaan oikeutetut opiskelijat neljässä erässä vuotta kohden.

Olet sivulla: Lainat, luotot ja vipit » Opintolaina

Hae lainaa netistä!

Hae lainaa netistä:

Hae kulutusluottoa Hae pikalainaa
Uusimmat artikkelit

Mikä LainaFakta? LainaFakta.fi on ilmainen verkkopalvelu, joka kertoo puolueettomasti rahoitusalan uutiset, sekä esittelee alan yritykset, lainamuodot ja tarjoaa vinkkejä henkilökohtaiseen taloudenhoitoon. Lähetä juttuvinkki toimitukselle tästä
Lainayritykset esittelyssä

Lainayritykset esittelyssä. Tutustu Lainafaktan selvityksiin ja vertailuihin Suomalaisista lainayrityksistä.


Hae lainaa →

Lainat

Resurssit

Copyright © 2020 LainaFakta.fi - Kaikki oikeudet pidätetään.

Vastuuvapaus: LainaFakta.fi ei toimi lainanmyöntäjänä. Tarkistathan kaikki ehdot ja voimassaolevat rajoitukset lainayritykseltä.

Lainafakta.fi tarjoaa ajankohtaista tietoa laina-alan yrityksistä, erilaisista lainoista, luotoista ja vipeistä. Lainafakta.fi pyrkii esittelemään laina-asiat mahdollisimman tarkasti kuluttajan näkökulmasta. Lainafakta.fi ei vastaa tällä sivustolla esitettävien tietojen oikeellisuudesta. Käyttäjän vastuulla on tarkistaa tietojen oikeellisuus.

Ota yhteyttä Lainafakta.fi toimitukseen yhteydenottolomakkeella, tai sähköpostitse: info[ät]lainafakta[piste]fi

  • W3C CSS
  • W3C XHTML