Fixura yhdistää rahoittajan ja lainanhakijan - LainaFakta.fi

Lisää aiheesta:

Selvitä henkilökohtainen korkosi

Katso miten edullista lainaa voit saada: Palvelu on ilmainen ja lainaa ei ole pakko nostaa, mutta näet minkä hintaista lainaa voit saada.

Jos haluat nähdä henkilökohtaisen korkosi, hae lainaa täältä.

Fixura yhdistää rahoittajan ja lainanhakijan

Fixura on lainanvälitysyritys joka toimii lainanhakijan ja rahoittajan välissä. Siinä missä useimpien lainanantajien lainattavat varat tulevat rahoitusyhtiöiltä ja -laitoksilta, Fixuran mallissa myös yksityishenkilöt voivat toimia rahoittajina toisten yksityishenkilöiden lainoille. Tämä mahdollistaa tuoton tienaamisen lainasta perittävän koron muodossa.

Sijoituskohteet

Sijoituskohteina toimivat siis lainanhakijoiden lainapyynnöt. Hakijat voivat hakemuksessaan itse määritellä paljonko haluavat lainata, millä takaisinmaksuajalla ja millä korolla. Sijoittaja voi sitten hakemuksista valita rahoitettavan lainan tai lainat.

Velallisen lyhennettyä lainaa voi sijoittaja siirtää takaisinmaksettuja varoja omalle tililleen. Fixura perii sijoittajalta 4 euroa / tilisiirto, mutta muita kuluja sijoittajalle ei kerry. Vapautuneet varat voi tietenkin myös sijoittaa toisen lainan rahoittamiseen.

Lainaa rahoittavan sijoittajan omasta riskinsietokyvystä ja tuotto-odotuksesta riippuen voi sijoittaja valita mitä lainaa rahoittaa. Heikomman luottoluokituksen omaavat tai pikaisesti lainaa tarvitsevat lainanhakijat ovat yleensä valmiimpia maksamaan korkeampaa korkoa sijoitetuille varoille, mutta näissä lainoissa luottoriski on myös isompi.

Luottoriski

Fixura luokittelee lainanhakijat automaattisesti luottotietoyhtiö Solidtetin avulla. Hakija saa yhdestä viiteen tähteä riippuen luottoluokituksesta. Mikäli luottotiedoissa on maksuhäiriömerkintä, ei lainahakemus edes tule näkyviin verkkopalveluun. Näin lainaa rahoittavan sijoittajan on helpompi arvioida luottoriskiään. Sijoitettavat varat voi myös jakaa useamman lainan kesken, jolloin hajauttamalla edelleen pienennetään luottoriskiä.

Verotus

Sijoitetuilla varoilla ansaittu tuotto on veronalaista pääomatuloa, josta näinollen verottajalle on tehtävä ilmoitus ja maksettava voimassaolevan pääomatuloveroprosentin mukainen vero.

Olet sivulla: Sijoittaminen - Tietoa sijoittamisesta | LainaFakta.fi » Fixura yhdistää rahoittajan ja lainanhakijan

Hae lainaa netistä!

Hae lainaa netistä:

Hae kulutusluottoa Hae pikalainaa
Uusimmat artikkelit

Mikä LainaFakta? LainaFakta.fi on ilmainen verkkopalvelu, joka kertoo puolueettomasti rahoitusalan uutiset, sekä esittelee alan yritykset, lainamuodot ja tarjoaa vinkkejä henkilökohtaiseen taloudenhoitoon. Lähetä juttuvinkki toimitukselle tästä
Lainayritykset esittelyssä

Lainayritykset esittelyssä. Tutustu Lainafaktan selvityksiin ja vertailuihin Suomalaisista lainayrityksistä.


Hae lainaa →

Lainat

Resurssit

Copyright © 2020 LainaFakta.fi - Kaikki oikeudet pidätetään.

Vastuuvapaus: LainaFakta.fi ei toimi lainanmyöntäjänä. Tarkistathan kaikki ehdot ja voimassaolevat rajoitukset lainayritykseltä.

Lainafakta.fi tarjoaa ajankohtaista tietoa laina-alan yrityksistä, erilaisista lainoista, luotoista ja vipeistä. Lainafakta.fi pyrkii esittelemään laina-asiat mahdollisimman tarkasti kuluttajan näkökulmasta. Lainafakta.fi ei vastaa tällä sivustolla esitettävien tietojen oikeellisuudesta. Käyttäjän vastuulla on tarkistaa tietojen oikeellisuus.

Ota yhteyttä Lainafakta.fi toimitukseen yhteydenottolomakkeella, tai sähköpostitse: info[ät]lainafakta[piste]fi

  • W3C CSS
  • W3C XHTML