Sijoittaminen osakkeisiin - LainaFakta.fi

Lisää aiheesta:

Selvitä henkilökohtainen korkosi

Katso miten edullista lainaa voit saada: Palvelu on ilmainen ja lainaa ei ole pakko nostaa, mutta näet minkä hintaista lainaa voit saada.

Jos haluat nähdä henkilökohtaisen korkosi, hae lainaa täältä.

Sijoittaminen osakkeisiin

Vaikka dramaattisten uutisten valossa voisi luulla toisin, osakkeet ovat usein pitkällä aikavälillä tuottoisin sijoitusmuoto. Sijoittaessa menestyksekkäästi saa voittoa joko osinkojen muodossa tai myymällä osakkeen eteenpäin sen arvon noustua.

Kuinka osakemarkkinat toimivat?

Osakemarkkinoita ohjaa kysynnän ja tarjonnan laki. Tarjonta on markkinoilla olevien osakkeiden määrä ja sijoittajien haluaminen osakkeiden määrä sanelee kysynnän. Aina kun joku ostaa osakkeen, on toisessa päässä joku vastaavasti myymässä kyseisen osakkeen. Kauppapaikkana toimivat pörssit, joista kuuluisimpia lienevät Nasdaq ja New Yorkin NYSE. Helsingin pörssi on nykyisin nimeltään Nasdaq OMX Helsinki.

Kuinka osakkeiden arvo määritellään?

Osakkeiden arvo perustuu pääasiallisesti kahdenlaisiin arvioihin. Ensinnäkin voidaan arvioida yrityksen kassavirtoja, myyntiä ja voittoja. Yleisimmin käytetty lienee osakkeen P/E-suhde eli hinta-/tuottosuhde. (Price/Earnings). P/E-arviossa käytetään hyväksi osakkeen tilastoihin perustuvaa, mitattavaa kehitystä. Pidemmällä aikavälillä P/E:n kaltaiset tilastoarviot ohjaavat osakkeiden hintoja.

Toinen osakkeiden arvoa ohjaava tekijä perustuu kysyntään ja tarjontaan. Mitä enemmän kysyntää tietyistä osakkeista on, sitä korkeamman hinnan niistä joutuu maksamaan. Vastaavasti, mitä enemmän osakkeita halutaan myydä, sitä alemmaksi hinta laskee. Menneen kehityksen sijasta nämä arviot perustuvat usein osakkeen uskottuun tulevaan kehitykseen ja ohjaavat hintoja lyhyellä aikavälillä.

Miksi osakkeet ovat hyvä sijoitusmuoto pitkällä aikavälillä?

Kyse on riskistä ja tuotosta. Koska osakkeisiin sijoittamisessa on isommat riskit, kuin talletustilille säästämisessä, myös mahdollinen tuotto on isompi. Lyhyellä aikavälillä isotkin vaihtelut ovat mahdollisia, mutta mikäli on kärsivällisyyttä sijoittaa riittävän pitkällä tähtäimellä, ovat tuotot yleensä verrattain isoja. Voidaan sanoa, että pitkän aikavälin osakesijoitusten keskituotto on noin 10 – 12 prosenttia, kun taas säästötilillä tai määräaikaistalletuksella saa keskimäärin neljästä kuuteen prosenttia.

Lisää tietoa sijoittamisesta

Internet on pullollaan sijoitusaiheisia blogeja ja sijoittamista käsitteleviä sivustoja.  Näistä yksi on Sijoittaminen.eu. Sijoittaminen.eu käsittelee sijoitusmaailman asioita helposti lähestyttävällä tavalla.

Olet sivulla: Sijoittaminen - Tietoa sijoittamisesta | LainaFakta.fi » Sijoittaminen osakkeisiin

Hae lainaa netistä!

Hae lainaa netistä:

Hae kulutusluottoa Hae pikalainaa
Uusimmat artikkelit

Mikä LainaFakta? LainaFakta.fi on ilmainen verkkopalvelu, joka kertoo puolueettomasti rahoitusalan uutiset, sekä esittelee alan yritykset, lainamuodot ja tarjoaa vinkkejä henkilökohtaiseen taloudenhoitoon. Lähetä juttuvinkki toimitukselle tästä
Lainayritykset esittelyssä

Lainayritykset esittelyssä. Tutustu Lainafaktan selvityksiin ja vertailuihin Suomalaisista lainayrityksistä.


Hae lainaa →

Lainat

Resurssit

Copyright © 2020 LainaFakta.fi - Kaikki oikeudet pidätetään.

Vastuuvapaus: LainaFakta.fi ei toimi lainanmyöntäjänä. Tarkistathan kaikki ehdot ja voimassaolevat rajoitukset lainayritykseltä.

Lainafakta.fi tarjoaa ajankohtaista tietoa laina-alan yrityksistä, erilaisista lainoista, luotoista ja vipeistä. Lainafakta.fi pyrkii esittelemään laina-asiat mahdollisimman tarkasti kuluttajan näkökulmasta. Lainafakta.fi ei vastaa tällä sivustolla esitettävien tietojen oikeellisuudesta. Käyttäjän vastuulla on tarkistaa tietojen oikeellisuus.

Ota yhteyttä Lainafakta.fi toimitukseen yhteydenottolomakkeella, tai sähköpostitse: info[ät]lainafakta[piste]fi

  • W3C CSS
  • W3C XHTML