Lainat ja kulutusluotot - LainaFakta.fi

Selvitä henkilökohtainen korkosi

Katso miten edullista lainaa voit saada: Palvelu on ilmainen ja lainaa ei ole pakko nostaa, mutta näet minkä hintaista lainaa voit saada.

Jos haluat nähdä henkilökohtaisen korkosi, hae lainaa täältä.

Lainat ja kulutusluotot

1000-30000e-kulutusluotot

Jokainen meistä tarvitsee lainaa jossain elämäntilanteessa, olipa sitten kyseessä opiskelun rahoittaminen tai oman kodin osto. Lainat ja kulutusluotot auttavat paitsi pakollisten kulujen kustantamisessa, myös unelmien ja haaveiden toteuttamisessa. Erilaisia lainoja on tarjolla lukuisia aina pienistä pikalainoista muutaman tuhannen euron kulutusluottoihin ja satojen tuhansien eurojen asuntolainoihin.

Ennen lainat ja kulutusluotot haettiin pankista, jossa pienimmänkin lainan saamiseksi vaadittiin riittäviä tuloja, vakuuksia tai takaajaa. Nykyään lainoja tarjoavat perinteisten pankkien ohella yksityiset rahoituslaitokset, joiden tuotteet ja palvelut ovat käytettävissä koska tahansa netissä. Tässä artikkelissa käymme läpi erilaiset lainat ja kulutusluotot, niiden käyttötarkoitukset, hinnat ja muita vinkkejä.

Erilaiset lainat ja kulutusluotot

Pikalaina

Pikalaina on summaltaan 50–1000 euron laina, jonka maksuaika vaihtelee kahdesta viikosta yhteen vuoteen. Pikalainan saaminen on helppoa ja nopeaa, eikä sen myöntämiseksi vaadita tuloja, vakuuksia tai takaajia. Pikalainaa voi saada jokainen yli 18-vuotias Suomen kansalainen, jonka luottotiedot ovat kunnossa.

Vuoden 2013 pikalainauudistuksen vuoksi pikalainojen todellinen vuosikorko saa olla enää 51 %. Tästä syystä pikalainan ottaminen on aikaisempaa riskittömämpää ja helpompaa. Pikalaina on aidosti hyvä ratkaisu tilanteessa, kun rahaa tarvitaan vain vähän ja nopeasti. Pankit eivät myönnä pikalainan kaltaisia pienlainoja, vaan vippi tulee ottaa yksityiseltä rahoitusyritykseltä. Lainat ja kulutusluotot kannattaa aina kilpailuttaa – osoitteesta Uusilaina.fi löydät kymmenien rahoitusyritysten kattavan pikalainavertailun.

Kulutusluotot

Kulutusluotot ovat kooltaan 1000–6000 euroa ja laina-ajaltaan jopa kaksi vuotta. Lainaa voi saada vakuudellisesti myös jopa 20 000 euroa viiden vuoden maksuajalla. Kulutusluottoa otetaan pikalainojen tavoin pikaisiin tarpeisiin, jotka voivat koskea esimerkiksi laskujen maksua, ulkomaanmatkaa tai kodin remontointia. Lainat ja kulutusluotot eroavat siinä, että kulutusluottojen saamiseksi ei vaadita vakuuksia tai takaajia. Suurempiin kulutusluottoihin saatetaan vaatia yli 20-vuoden ikää ja säännöllisiä palkka- tai eläketuloja.

Myös kulutusluottojen vertailu kannattaa. Uusilaina.fi -sivustolla voit valita itsellesi sopivimman kulutusluoton esimerkiksi laina-ajan, kulujen tai oman ikäsi perusteella. Vertailusivulla kaikki kulutusluotoista aiheutuvat kulut ja muut ehdot esitetään samalla tavalla. Koska monet yrityksistä myöntävät kulutusluottoja ilman vakuuksia ja takaajia, lainat ovat myös korkeakorkoisempia kuin pankkien myöntävät lainat. Toisaalta kulutusluottojen yhä kiristyvä kilpailu markkinoilla on laskenut myös internetissä toimivien luotonantajien korkoja.

Asunto- ja autolainat

Lainat ja kulutusluotot -artikkelimme viimeinen osio koostuu auto- ja  asuntolainoista. Pankista saatavat lainat ja kulutusluotot nimetään usein lainan käyttökohteen mukaan esimerkiksi auto-, asunto- tai matkalainaksi. Asuntolainat ovat pitkäaikaisia lainoja, joiden summat voivat olla jopa satoja tuhansia euroja. Asuntolainaa haettaessa kannattaa kiinnittää huomiota erityisesti korkoon, sillä korkomarkkinat vaihtelevat jatkuvasti. Asuntolainoissa ja muissa yhtä suurissa lainoissa kannattaa tyytyä mahdollisimman pieneen summaan ja valita omaan elämäntilanteeseen sopivat lyhennyserät.

Autolainaa voi hakea pankeista, yksityisiltä rahoituslaitoksilta ja suoraan autoliikkeiltä. Pienet lainat ja kulutusluotot voi vaihtaa myös joustoluottoon, jossa rahaa saa nopeasti ja sitä maksetaan takaisin turvallisesti pienissä tasaerissä. Asuntolainojen tapaan myös autolainan saamiseksi vaaditaan usein vakuutta, jonka tulee olla vähintään otettavan lainan arvoinen. Lainat ja kulutusluotot myönnetään myös niille hakijoille, jotka käyttävät vakuutenaan takaajaa.

Lainat ja kulutusluotot lyhyesti:

– Lainat ja kulutusluotot voidaan jakaa pieniin pikavippeihin, keskisuuriin kulutusluottoihin ja suuriin lainoihin, jotka nimetään usein käyttökohteen mukaan esimerkiksi asuntolainaksi

– Pikalaina on summaltaan 50–1000 euron laina, jonka maksuaika vaihtelee kahdesta viikosta vuoteen

– Kulutusluottoa saa pikalainan tavoin ilman takaajia tai vakuuksia 1000–20 000 euroa parhaimmillaan viiden vuoden laina-ajalla

– Asunto- ja autolainaa haetaan pankista vakuuksia tai takaajasopimusta vastaan

 

Olet sivulla: Uncategorized » Lainat ja kulutusluotot

Hae lainaa netistä!

Hae lainaa netistä:

Hae kulutusluottoa Hae pikalainaa
Uusimmat artikkelit

Mikä LainaFakta? LainaFakta.fi on ilmainen verkkopalvelu, joka kertoo puolueettomasti rahoitusalan uutiset, sekä esittelee alan yritykset, lainamuodot ja tarjoaa vinkkejä henkilökohtaiseen taloudenhoitoon. Lähetä juttuvinkki toimitukselle tästä
Lainayritykset esittelyssä

Lainayritykset esittelyssä. Tutustu Lainafaktan selvityksiin ja vertailuihin Suomalaisista lainayrityksistä.


Hae lainaa →

Lainat

Resurssit

Copyright © 2020 LainaFakta.fi - Kaikki oikeudet pidätetään.

Vastuuvapaus: LainaFakta.fi ei toimi lainanmyöntäjänä. Tarkistathan kaikki ehdot ja voimassaolevat rajoitukset lainayritykseltä.

Lainafakta.fi tarjoaa ajankohtaista tietoa laina-alan yrityksistä, erilaisista lainoista, luotoista ja vipeistä. Lainafakta.fi pyrkii esittelemään laina-asiat mahdollisimman tarkasti kuluttajan näkökulmasta. Lainafakta.fi ei vastaa tällä sivustolla esitettävien tietojen oikeellisuudesta. Käyttäjän vastuulla on tarkistaa tietojen oikeellisuus.

Ota yhteyttä Lainafakta.fi toimitukseen yhteydenottolomakkeella, tai sähköpostitse: info[ät]lainafakta[piste]fi

  • W3C CSS
  • W3C XHTML