Asuntolaina lyhenee yllättävän hitaasti - LainaFakta.fi

Lyhennystavalla on suuri merkitys

Asuntolaina lyhenee yllättävän hitaasti

Korkojen ollessa jatkuvasti muuttuva tekijä lainan rahoituskustannuksissa, monet hakevat vakautta kiinteästä tasaerästä lyhennyksien suhteen.

Taloussanomien haastattelussa Suomen Rahatiedon toimitusjohtaja Seppo Rekonen muistuttaa korkojen nousun vaikutuksesta lainaan.

  • Nyt uutta asuntolainaa miettivän ei ehkä kannata harkita kiinteää tasaerälainaa, sillä korkojen noustessa laina-aika venyy ja velan lyheneminen hidastuu entisestään.
  • Pitkällä aikavälillä tämä tarkoittaa siis, että laina tulee lopulta kalliimmaksi kun korkoja maksetaan pidemmälle ajalle.

Myös säästetystä varallisuudesta on luonnollisesti hyötyä. Jos asuntolainaa otettaessa on varaa pitää lainarahoitusosuus esimerkiksi 70 prosentissa asunnon hinnasta, putoaa lainapääoma kohtuullisessa ajassa tasolle, jolla asuntovelallisella on pelivaraa tiukan paikan tullen, Rekonen kertoo Taloussanomille.

Taloussanomat 7.11.2010

Olet sivulla: Laina ja rahoitusalan uutiset | Lainafakta.fi » Asuntolaina lyhenee yllättävän hitaasti

Hae lainaa netistä!

Hae lainaa netistä:

Hae kulutusluottoa Hae pikalainaa
Uusimmat artikkelit

Mikä LainaFakta? LainaFakta.fi on ilmainen verkkopalvelu, joka kertoo puolueettomasti rahoitusalan uutiset, sekä esittelee alan yritykset, lainamuodot ja tarjoaa vinkkejä henkilökohtaiseen taloudenhoitoon. Lähetä juttuvinkki toimitukselle tästä
Lainayritykset esittelyssä

Lainayritykset esittelyssä. Tutustu Lainafaktan selvityksiin ja vertailuihin Suomalaisista lainayrityksistä.


Hae lainaa →

Lainat

Resurssit

Copyright © 2020 LainaFakta.fi - Kaikki oikeudet pidätetään.

Vastuuvapaus: LainaFakta.fi ei toimi lainanmyöntäjänä. Tarkistathan kaikki ehdot ja voimassaolevat rajoitukset lainayritykseltä.

Lainafakta.fi tarjoaa ajankohtaista tietoa laina-alan yrityksistä, erilaisista lainoista, luotoista ja vipeistä. Lainafakta.fi pyrkii esittelemään laina-asiat mahdollisimman tarkasti kuluttajan näkökulmasta. Lainafakta.fi ei vastaa tällä sivustolla esitettävien tietojen oikeellisuudesta. Käyttäjän vastuulla on tarkistaa tietojen oikeellisuus.

Ota yhteyttä Lainafakta.fi toimitukseen yhteydenottolomakkeella, tai sähköpostitse: info[ät]lainafakta[piste]fi

  • W3C CSS
  • W3C XHTML