HS: Eduskunta vaatii pikavippien täyskieltoa - LainaFakta.fi

Kansanedustajat kaipaisivat lisää rajoituksia

HS: Eduskunta vaatii pikavippien täyskieltoa

Helsingin sanomien mukaan eduskunnassa ei oltu tyytyväisiä oikeusministeriön työryhmän lakiesitykseen pikavippien rajoittamisesta. Useat kansanedustajat haluaisivat edelleen kieltää pikavipit kokonaan.

Pikavipeistä tehtiin alkukeväästä kaksi lakialoitetta: toisessa vaadittiin täyskieltoa Sampsa Katajan (kok) johdolla ja myös toisessa ehdotettiin pikavippien ehtoja ainakin kiristettäväksi, kertoo Helsingin sanomat.

Työryhmän ehdotus on, että pikavipeille määrättäisiin lailla korkokatto joka perustuisi todelliseen vuosikorkoon. Katto koskisi alle 2 000 euron pienlainoja. Helsingin sanomat kertoo, että korko saisi enintään olla korkolain määräämä viitekorko korotettuna 50 prosentilla. Nykyisellään pikavippien vuosikorko voi olla yli 1 000 prosenttia.

Oikeusministeri Anna-Maja Henriksson (r) ei kannata täyskieltoa, koska se pitäisi rajata hyvin tarkkaan, jolloin se olisi helppo kiertää. Henriksson kertoi myös aikeesta asettaa selvitysmies tutkimaan mahdollisuutta perustaa myös Suomeen positiivinen luottorekisteri, josta luotonantaja näkisi paljonko hakijalla on velkaa, vaikka tämä ei olisikaan vielä ajautunut maksuvaikeuksiin.

(Helsingin sanomat 11.9.2012)

Olet sivulla: Laina ja rahoitusalan uutiset | Lainafakta.fi » HS: Eduskunta vaatii pikavippien täyskieltoa

Hae lainaa netistä!

Hae lainaa netistä:

Hae kulutusluottoa Hae pikalainaa
Uusimmat artikkelit

Mikä LainaFakta? LainaFakta.fi on ilmainen verkkopalvelu, joka kertoo puolueettomasti rahoitusalan uutiset, sekä esittelee alan yritykset, lainamuodot ja tarjoaa vinkkejä henkilökohtaiseen taloudenhoitoon. Lähetä juttuvinkki toimitukselle tästä
Lainayritykset esittelyssä

Lainayritykset esittelyssä. Tutustu Lainafaktan selvityksiin ja vertailuihin Suomalaisista lainayrityksistä.


Hae lainaa →

Lainat

Resurssit

Copyright © 2019 LainaFakta.fi - Kaikki oikeudet pidätetään.

Vastuuvapaus: LainaFakta.fi ei toimi lainanmyöntäjänä. Tarkistathan kaikki ehdot ja voimassaolevat rajoitukset lainayritykseltä.

Lainafakta.fi tarjoaa ajankohtaista tietoa laina-alan yrityksistä, erilaisista lainoista, luotoista ja vipeistä. Lainafakta.fi pyrkii esittelemään laina-asiat mahdollisimman tarkasti kuluttajan näkökulmasta. Lainafakta.fi ei vastaa tällä sivustolla esitettävien tietojen oikeellisuudesta. Käyttäjän vastuulla on tarkistaa tietojen oikeellisuus.

Ota yhteyttä Lainafakta.fi toimitukseen yhteydenottolomakkeella, tai sähköpostitse: info[ät]lainafakta[piste]fi

  • W3C CSS
  • W3C XHTML