IS: Inflaation nousu auttaa asuntovelallista - LainaFakta.fi

IS: Inflaation nousu auttaa asuntovelallista

Korot myös historiallisen alhaalla

Ilta-sanomat viittaa presidentti Niinistön heinäkuussa antamaan lausuntoon, että yksi eurokriisin ratkaisuun käytettävistä aseista saattaisi olla rahan painaminen.

Jos inflaatio rahan lisäämisen johdosta nousee nopeammin kuin pankin marginaalit, tekee se ennen inflaatiota otetusta lainarahasta arvokkaampaa, kuin takaisinmaksettaessa. – Lainan reaaliarvo vähenee, inflaatio maksaa lainaa takaisin, kertoo Nordean pääekonomisti Roger Wessmann Ilta-sanomille.

Muutoinkin korot ovat tällä hetkellä historiallisen alhaalla, joten lainaa saa suhteellisen edullisesti. Myös Wessmann pitää inflaation kasvamista realistisena mahdollisuutena. EKP:n kahden prosentin inflaatiotavoite on jo nykyisellään ylitetty viimeiset kaksi vuotta.

Alhaisten korkojen ja korkean inflaation yhdistelmä on siis hyvä lainan ottajalle, mutta säästäjälle se on vastaavasti pahasta. Wessmann vahvistaa, että mikäli on rahaa tilillä tai sijoitettuna kiinteän nimellisarvon omaavaan kohteeseen, syö inflaatio näiden varojen arvoa.

Ilta-sanomat 6.8.2012

Olet sivulla: Laina ja rahoitusalan uutiset | Lainafakta.fi » IS: Inflaation nousu auttaa asuntovelallista

Hae lainaa netistä!

Hae lainaa netistä:

Hae kulutusluottoa Hae pikalainaa
Uusimmat artikkelit

Mikä LainaFakta? LainaFakta.fi on ilmainen verkkopalvelu, joka kertoo puolueettomasti rahoitusalan uutiset, sekä esittelee alan yritykset, lainamuodot ja tarjoaa vinkkejä henkilökohtaiseen taloudenhoitoon. Lähetä juttuvinkki toimitukselle tästä
Lainayritykset esittelyssä

Lainayritykset esittelyssä. Tutustu Lainafaktan selvityksiin ja vertailuihin Suomalaisista lainayrityksistä.


Hae lainaa →

Lainat

Resurssit

Copyright © 2019 LainaFakta.fi - Kaikki oikeudet pidätetään.

Vastuuvapaus: LainaFakta.fi ei toimi lainanmyöntäjänä. Tarkistathan kaikki ehdot ja voimassaolevat rajoitukset lainayritykseltä.

Lainafakta.fi tarjoaa ajankohtaista tietoa laina-alan yrityksistä, erilaisista lainoista, luotoista ja vipeistä. Lainafakta.fi pyrkii esittelemään laina-asiat mahdollisimman tarkasti kuluttajan näkökulmasta. Lainafakta.fi ei vastaa tällä sivustolla esitettävien tietojen oikeellisuudesta. Käyttäjän vastuulla on tarkistaa tietojen oikeellisuus.

Ota yhteyttä Lainafakta.fi toimitukseen yhteydenottolomakkeella, tai sähköpostitse: info[ät]lainafakta[piste]fi

  • W3C CSS
  • W3C XHTML