Oikeusministeriö tutkii pikavippien rajoittamista

Lainsäädäntö saattaa kiristyä

Oikeusministeriö tutkii pikavippien rajoittamista

Tähtäimessä lakialoite

Pikaluotoista johtuvat käräjäoikeustuomiot ovat huomattavasti lisääntyneet. Asiasta on huolestuttu niin oikeusministeriön kuin kansanedustajienkin taholta.

Kauppalehden haastattelussa oikeusministeri Anna-Maja Henriksson kertoo, että asiaa tutkimaan asetettu työryhmä aikoo käydä perusteellisesti läpi pikaluottojen ongelmat. Aiemmat lainsäädännön kiristykset eivät ole tehonneet riittävässä mittakaavassa. Muun muassa kulutusluottojen mainontaa koskevaa lainsäädäntöä vastaan on rikottu useasti.

Vaihtoehdoksi pikavipeille Henriksson tarjoaa sosiaalista luototusta: -Pitäisi miettiä, millä tavalla niiden henkilöiden luottojen saanti voidaan turvata, jotka tarvitsevat pientä lainaa, eivätkä saa sitä pankista, Henriksson kertoo Kauppalehdelle.

Kauppalehden tietojen mukaan yli puolet kansanedustajista olisi allekirjoittanut pikavippejä vastustavan lakialoitteen. Oikeusministeriön tutkimuksen on tarkoitus valmistua keväällä ja eduskuntaan esitys olisi tulossa ensi vuoden aikana.

Olet sivulla: Laina ja rahoitusalan uutiset | Lainafakta.fi » Oikeusministeriö tutkii pikavippien rajoittamista

Hae lainaa netistä!

Hae lainaa netistä:

Hae kulutusluottoa Hae pikalainaa
Uusimmat artikkelit

Mikä LainaFakta? LainaFakta.fi on ilmainen verkkopalvelu, joka kertoo puolueettomasti rahoitusalan uutiset, sekä esittelee alan yritykset, lainamuodot ja tarjoaa vinkkejä henkilökohtaiseen taloudenhoitoon. Lähetä juttuvinkki toimitukselle tästä
Lainayritykset esittelyssä

Lainayritykset esittelyssä. Tutustu Lainafaktan selvityksiin ja vertailuihin Suomalaisista lainayrityksistä.


Hae lainaa →

Lainat

Resurssit

Copyright © 2019 LainaFakta.fi - Kaikki oikeudet pidätetään.

Vastuuvapaus: LainaFakta.fi ei toimi lainanmyöntäjänä. Tarkistathan kaikki ehdot ja voimassaolevat rajoitukset lainayritykseltä.

Lainafakta.fi tarjoaa ajankohtaista tietoa laina-alan yrityksistä, erilaisista lainoista, luotoista ja vipeistä. Lainafakta.fi pyrkii esittelemään laina-asiat mahdollisimman tarkasti kuluttajan näkökulmasta. Lainafakta.fi ei vastaa tällä sivustolla esitettävien tietojen oikeellisuudesta. Käyttäjän vastuulla on tarkistaa tietojen oikeellisuus.

Ota yhteyttä Lainafakta.fi toimitukseen yhteydenottolomakkeella, tai sähköpostitse: info[ät]lainafakta[piste]fi

  • W3C CSS
  • W3C XHTML