Kotivakuutus - LainaFakta.fi

Lisää aiheesta:

Selvitä henkilökohtainen korkosi

Katso miten edullista lainaa voit saada: Palvelu on ilmainen ja lainaa ei ole pakko nostaa, mutta näet minkä hintaista lainaa voit saada.

Jos haluat nähdä henkilökohtaisen korkosi, hae lainaa täältä.

Kotivakuutus

Kotivakuutuksella voi varautua kotiin ja sen irtaimistoon kohdistuvien äkillisten, erilaisista vahingoista johtuvien kustannusten varalle. Kotivakuutuksia saa erilaisilla kattavuustasoilla kiinteistön tulipalo- ja vesivahingoista irtaimiston rikkoutumiseen. Omaisuuden arvoa ei yleensä tarvitse eritellä vakuutusta otettaessa, vaan enimmäiskorvausmäärä arvioidaan asunnon pinta-alan mukaan.

Useimmat vakuutusyhtiöt tarjoavat kotivakuutusta kolmella eri kattavuustasolla. Suppeassa tasossa on yleensä vakuutettu vain tulipalon tai myrskyn, sekä näistä johtuvien vahinkojen aiheuttamien ylimääräisten asumiskustannusten varalta. Perusturvatasolla näiden lisäksi kiinteistö on tavallisesti vakuutettu vuoto-, sähkölaite-, varkaus- ja ilkivaltavahinkojen varalta. Laaja turvataso kattaa usein edellämainittujen lisäksi myös äkilliset ja ennalta-arvaamattomat rikkoutumiset.

Kotivakuutuksella voi varautua myös riita-, rikos- ja hakemusasioista johtuvia oikeuskuluja varten, sekä korvausvelvollisuuden varalta jos itse – tai muu saman talouden perheenjäsen tai lemmikki – aiheuttaa vahinkoa toiselle henkilölle tai hänen omaisuudelleen.

Kotivakuutukset vaihtelevat myös asuntotyypin mukaan. Osakkaana tai vuokralaisena kerros- tai rivitalossa tarvitsee huolehtia itse vain irtaimiston ja kunnossapitovastuulla olevan omaisuuden (seinä- ja lattiapintojen, sekä kiinteiden kaapistojen) vakuuttamisesta. Omakotitaloasujan tai vapaa-ajan asunnon omistajan tulee huolehtia myös itse rakennusten vakuuttamisesta.

Vakuutusmaksut perustuvat vakuutusturvatason lisäksi useimmiten asuinpaikkakuntaan, asunnon pinta-alaan ja valittuun omavastuuosuuteen. Esimerkiksi pääkaupunkiseudulla tapahtuu keskimäärin enemmän kotivakuutuksen piiriin kuuluvia vahinkoja kuin muualla Suomessa, joten näin ollen Helsingissä asuvan kotivakuutusmaksut ovat verrattaen korkeammat kuin lappeenrantalaisen. Maksuja voi myös pienentää madaltamalla riskitasoa eli parantamalla kodin turvallisuutta vaikkapa murto-, vuoto-, tai savuilmaisimilla ja turvalukolla.

Olet sivulla: Vakuutukset » Kotivakuutus

Hae lainaa netistä!

Hae lainaa netistä:

Hae kulutusluottoa Hae pikalainaa
Uusimmat artikkelit

Mikä LainaFakta? LainaFakta.fi on ilmainen verkkopalvelu, joka kertoo puolueettomasti rahoitusalan uutiset, sekä esittelee alan yritykset, lainamuodot ja tarjoaa vinkkejä henkilökohtaiseen taloudenhoitoon. Lähetä juttuvinkki toimitukselle tästä
Lainayritykset esittelyssä

Lainayritykset esittelyssä. Tutustu Lainafaktan selvityksiin ja vertailuihin Suomalaisista lainayrityksistä.


Hae lainaa →

Lainat

Resurssit

Copyright © 2020 LainaFakta.fi - Kaikki oikeudet pidätetään.

Vastuuvapaus: LainaFakta.fi ei toimi lainanmyöntäjänä. Tarkistathan kaikki ehdot ja voimassaolevat rajoitukset lainayritykseltä.

Lainafakta.fi tarjoaa ajankohtaista tietoa laina-alan yrityksistä, erilaisista lainoista, luotoista ja vipeistä. Lainafakta.fi pyrkii esittelemään laina-asiat mahdollisimman tarkasti kuluttajan näkökulmasta. Lainafakta.fi ei vastaa tällä sivustolla esitettävien tietojen oikeellisuudesta. Käyttäjän vastuulla on tarkistaa tietojen oikeellisuus.

Ota yhteyttä Lainafakta.fi toimitukseen yhteydenottolomakkeella, tai sähköpostitse: info[ät]lainafakta[piste]fi

  • W3C CSS
  • W3C XHTML