Takaaja - Mitä tarkoittaa? | Sanasto LainaFakta.fi

mitä tarkoittaa / sanasto

Takaaja

Takaaja on henkilö, joka antaa henkilökohtaisen takauksensa siitä, että lainanottaja maksaa lainansa takaisin. Mikäli alkuperäinen lainanottaja ei maksa lainaa sopimusehtojen mukaisesti, joutuu takaaja vastaamaan lainasta kuten omastaan. Lisäksi mikäli tähän tilanteeseen ajaudutaan, saattaa normaalien lainakulujen päälle olla kertynyt vielä viivästymismaksuja ja -korkoa.

Takausta suositellaankin yleensä vain mikäli muuta vakuutta ei ole antaa ja vain jos takaaja luottaa täysin lainaajan kykyyn maksaa laina ajallaan.

Yleisimmin takaajina toimitaan puolison tai muun perheenjäsenen puolesta, jolloin luottamus on myös suuri.

Hae lainaa netistä!

Hae lainaa netistä:

Hae kulutusluottoa Hae pikalainaa
Uusimmat artikkelit

Mikä LainaFakta? LainaFakta.fi on ilmainen verkkopalvelu, joka kertoo puolueettomasti rahoitusalan uutiset, sekä esittelee alan yritykset, lainamuodot ja tarjoaa vinkkejä henkilökohtaiseen taloudenhoitoon. Lähetä juttuvinkki toimitukselle tästä
Lainayritykset esittelyssä

Lainayritykset esittelyssä. Tutustu Lainafaktan selvityksiin ja vertailuihin Suomalaisista lainayrityksistä.


Hae lainaa →

Lainat

Resurssit

Copyright © 2019 LainaFakta.fi - Kaikki oikeudet pidätetään.

Vastuuvapaus: LainaFakta.fi ei toimi lainanmyöntäjänä. Tarkistathan kaikki ehdot ja voimassaolevat rajoitukset lainayritykseltä.

Lainafakta.fi tarjoaa ajankohtaista tietoa laina-alan yrityksistä, erilaisista lainoista, luotoista ja vipeistä. Lainafakta.fi pyrkii esittelemään laina-asiat mahdollisimman tarkasti kuluttajan näkökulmasta. Lainafakta.fi ei vastaa tällä sivustolla esitettävien tietojen oikeellisuudesta. Käyttäjän vastuulla on tarkistaa tietojen oikeellisuus.

Ota yhteyttä Lainafakta.fi toimitukseen yhteydenottolomakkeella, tai sähköpostitse: info[ät]lainafakta[piste]fi

  • W3C CSS
  • W3C XHTML