Asuntolaina - Miten, mistä ja kilpailutus

Lisää aiheesta:

Selvitä henkilökohtainen korkosi

Katso miten edullista lainaa voit saada: Palvelu on ilmainen ja lainaa ei ole pakko nostaa, mutta näet minkä hintaista lainaa voit saada.

Jos haluat nähdä henkilökohtaisen korkosi, hae lainaa täältä.

Oman asunnon ostoon

Asuntolaina

Asuntolaina

Kilpailuta asuntolainasi

Asuntolaina käytetään oman asunnon ostoon. Lainamäärä usein n. 70 prosenttia kokonaishinnasta.

Asuntolaina on oman asunnonhankintaan tarkoitettu laina. Koska asuntolainoissa lainasummat ovat verrattain isoja, asuntolainaa haetaan yleensä isoilta rahoituslaitoksilta, kuten pankkiketjuilta. Lainaa myönnetään suoraan yleensä noin 70 – 75 prosenttia kauppahinnasta ja vakuutena käytetään useimmiten kohdeasuntoa. Loppurahoitus pitää siis hankkia joko omista varoista tai käyttämällä muuta lisävakuutta. Lisävakuutena voi käyttää esimerkiksi mahdollista muuta kiinteistöä. Yleistä on, että vanhemmat antavat esimerkiksi osan kesämökkikiinteistöstä lainan vakuudeksi.

Valtiontakauksella on mahdollista kattaa 85 prosenttia asunnon arvosta. Näin loppurahoitus pienenee, mutta valtiontakauksesta peritään 2,5 prosenttia takaussummasta.

Hakeminen

Asuntolainan hakeminen käy esimerkiksi täyttämällä internetissä sähköinen hakulomake, soittamalla konttoriin ja sopimalla tapaaminen, tai käymällä paikan päällä. Lainaneuvotteluun mentäessä on hyvä olla valmiiksi laadittu tulo- ja menoarvio, jotta lainanantaja voi arvioida lainaajan takaisinmaksukykyä. Lisäksi, mikäli asunto on jo tiedossa, on asunnosta hyvä olla mahdollisimman tarkat tiedot tai ainakin rakennuksen kiinteistönumero. Hakuprosessin kesto vaihtelee rahoituslaitoksittain

Asuntolaina kannattaa myös kilpailuttaa, jotta saa itselleen parhaan tarjouksen.

Asuntolainan verotus ja ensiasunnon osto

Koska kauppasummat ovat asuntoa hankittaessa suuria, asuntolainaa otettaessa on huomioitava myös varainsiirtovero, joka on asunto-osakeyhtiöissä 1,6 prosenttia ja kiinteistöissä 4 prosenttia. Alle 10 euron veroa ei tarvitse maksaa. Ensiasunnon ostajilla on kuitenkin vapautus varainsiirtoverosta mikäli hankittavasta asunnosta tulee omistukseen vähintään 50 prosenttia, asuntoa käytetään omana vakituisena asuntona, on kauppakirjan allekirjoitushetkellä 18 – 40-vuotias, eikä ole aikaisemmin omistanut Suomessa tai ulkomailla 50 prosenttia tai enempää asunnosta.

Kilpailuta asuntolainasi

Olet sivulla: Lainat, luotot ja vipit » Asuntolaina

Hae lainaa netistä!

Hae lainaa netistä:

Hae kulutusluottoa Hae pikalainaa
Uusimmat artikkelit

Mikä LainaFakta? LainaFakta.fi on ilmainen verkkopalvelu, joka kertoo puolueettomasti rahoitusalan uutiset, sekä esittelee alan yritykset, lainamuodot ja tarjoaa vinkkejä henkilökohtaiseen taloudenhoitoon. Lähetä juttuvinkki toimitukselle tästä
Lainayritykset esittelyssä

Lainayritykset esittelyssä. Tutustu Lainafaktan selvityksiin ja vertailuihin Suomalaisista lainayrityksistä.


Hae lainaa →

Lainat

Resurssit

Copyright © 2020 LainaFakta.fi - Kaikki oikeudet pidätetään.

Vastuuvapaus: LainaFakta.fi ei toimi lainanmyöntäjänä. Tarkistathan kaikki ehdot ja voimassaolevat rajoitukset lainayritykseltä.

Lainafakta.fi tarjoaa ajankohtaista tietoa laina-alan yrityksistä, erilaisista lainoista, luotoista ja vipeistä. Lainafakta.fi pyrkii esittelemään laina-asiat mahdollisimman tarkasti kuluttajan näkökulmasta. Lainafakta.fi ei vastaa tällä sivustolla esitettävien tietojen oikeellisuudesta. Käyttäjän vastuulla on tarkistaa tietojen oikeellisuus.

Ota yhteyttä Lainafakta.fi toimitukseen yhteydenottolomakkeella, tai sähköpostitse: info[ät]lainafakta[piste]fi

  • W3C CSS
  • W3C XHTML