Laina tai luottokortti ilman luottotietoja – onnistuuko? - LainaFakta.fi

Lisää aiheesta:

Selvitä henkilökohtainen korkosi

Katso miten edullista lainaa voit saada: Palvelu on ilmainen ja lainaa ei ole pakko nostaa, mutta näet minkä hintaista lainaa voit saada.

Jos haluat nähdä henkilökohtaisen korkosi, hae lainaa täältä.

Laina tai luottokortti ilman luottotietoja – onnistuuko?

Luottotietojen menettäminen estää yleensä kaikenlaisten lainojen ottamisen. On kuitenkin tiettyjä poikkeuksia, joiden puitteissa myös ilman luottotietoja on mahdollista saada lainaa. Lue lisää.

Hae prepaid-luottokortti ilman luottotietoja tästä

Luottotietojen menettäminen

Luottotietojen menettäminen tapahtuu pitkittyneen maksulaiminlyönnin seurauksena useiden perintäpyyntöjen jälkeen ja ulosoton kautta. Pitkittyminen tarkoittaa yleensä käytännössä yli puolen vuoden myöhästymistä.

Maksuhäiriö vaikeuttaa monia asioita elämässä. Lainan tai luottokortin saaminen voi muodostua liki mahdottomaksi. Samoin vakuutukset ja puhelinliittymät pitää hankkia vaikeimman kautta ja maksaa osittain etukäteen. Myös olemassa olevat luottokortit voidaan sulkea toisesta syystä johtuneen maksuhäiriömerkinnän vuoksi.

Yksittäinen maksuhäiriö pysyy rekisterissä yleensä kahdesta viiteen vuotta. Suomen Asiakastieto Oy ja Soliditet Finland vastaavat luottorekisterien ylläpidosta Suomessa.

Pikavippi ilman luottotietoja – onko sellaista mahdollista saada?

Pikavipin tai muun netistä haettavan kulutusluoton saaminen on oikeastaan mahdotonta, jos hakijalla on maksuhäiriö. Tämä johtuu siitä, että vippien luottoriski on muutenkin korkea ja toisaalta siitä, että nettilainojen hakuprosessi tapaa olla vahvasti automatisoitu. Hakijan aiheuttama luottoriski katsotaan erittäin korkeaksi suoraan luottohäiriön vuoksi. Muut lieventävät asianhaarat, kuten korkea tulotaso, eivät auta.

Käytännössä ainoa tapa saada pikavippiä ilman luottotietoja on ottaa yhteyttä henkilökohtaisesti rahoitusyhtiöihin ja neuvotella omasta tapauksesta tilannekohtaisesti. Ei kannata silti odottaa liikoja. Parhaat mahdollisuudet ovat tapauksessa, jossa merkintä alkaa olla vanha ja siihen liitetty velka on maksettu tehokkaasti pois.

Hae prepaid-luottokortti ilman luottotietoja tästä

Keskustele pankissa kasvokkain

Viime kädessä paras toivosi perinteisen lainan saamiseksi on kivijalkapankki. Tämä johtuu siitä, että niiden kanssa on helpompi neuvotella lainan yksityiskohdista. Pankit ovat lopulta kiinnostuneita vain siitä, kuinka todennäköisesti hakija saa lainan maksettua takaisin. Vaikka maksuhäiriö on vakava merkki luottotappion riskistä, on yksittäisen hakijan toisinaan mahdollista todistaa, että maksuhäiriöön johtaneet tekijät ovat jääneet menneisyyteen, velat on maksettu pois ja tulotaso on riittävä, ettei vastaava toistu.

Kannattaa myös muistaa, että vaikka netin kautta lainahakemus olisi pankissa hylätty, konttorissa vieraileminen saattaa hyvällä onnella muuttaa tilannetta. Kasvokkain on helpompi valaa luottamusta ja antaa toiselle osapuolelle henkilökohtainen käsitys taloustilanteestasi.

Takaaja tai vakuus voi pelastaa

Pääsääntöisesti vakuudetonta lainaa on todella vaikea saada, jos taustalla häämöttää luottohäiriö. Vakuudet ja takaajat helpottavat tehtävää. Vakuuksiksi kelpaavat yleensä kiinteistöt, omistusasunnot ja arvopaperit. Sen sijaan vaikkapa auto ei yleensä kelpaa vakuudeksi, sillä auton arvo heikkenee voimakkaasti sen vanhetessa.

Hyvämaineinen ja vakavarainen henkilötakaaja on yksi keino saada lainaa ilman luottotietojakin. Jos saat vaikkapa sukulaisen auttamaan sinua, pankki voi heltyä ja katsoa, että takaaja laskee luottotappion riskiä kylliksi. Tällöin kulutusluotto saattaa irrota.

Maksuhäiriö poistuu yleensä muutamassa vuodessa

Maksuhäiriön poistuminen luottotietorekisteristä on yksi tapa saada lainaa.

Kahdessa vuodessa katoavat maininnat osallistumisesta velkajärjestelyyn ja luotonantajan tekemät ilmoitukset kulutusluottoa koskevasta maksuhäiriöstä.

Kolmessa vuodessa katoaa käräjäoikeuden riidaton velkomistuomio ja yksipuolinen tuomio. Tämä lyhenee kahteen vuoteen, jos lasku maksetaan eikä uusia maksuhäiriöit ilmene ja pitenee neljään vuoteen, jos tulee uusia maksuhäiriöitä.

Kolme vuotta kestää myös poistaa merkintä koskien ulosottoviranomaisen toteamaa varattomuutta. Se lyhenee kahteen vuoteen, jos lasku maksetaan eikä uusia maksuhäiriöitä ilmene. Vastaavasti merkintä pitenee neljään vuoteen, jos häiriöt toistuvat.

Luottokortti ilman luottotietoja: prepaid-luottokortit Suomessa

Hae prepaid-luottokortti ilman luottotietoja tästä

Ilman luottotietoja voi olla mahdotonta saada perinteistä luottokorttia. Visa ja Mastercard ovat hyvin tiukkoja sen suhteen, ettei korttia myönnetä luottotiedottomille. Lisäksi maksuhäiriömerkintä voi jopa johtaa kaikkien aiemmin myönnettyjen luottokorttien sulkemiseen.

Koska nykyään luottokortteja tarvitaan todella moneen asiaan, kuten kaupassa maksamiseen ja verkkoasiointiin, voi elämä ilman muovirahaa muodostua ongelmalliseksi. Onneksi nykyään tarjolla on prepaid-luottokortteja. Ne eivät sisällä lainaa, vaan niille ladataan rahaa etukäteen. Ne toimivat käytännössä kuin luottokortti, mutta kortilta lähtevä valuutta ei tuota kuluttajalle velkaa. Siksi prepaid-luottokortin voi myöntää kenelle tahansa aikuiselle.

Seuraavassa on esiteltynä kolme tunnetuinta prepaid-luottokorttia, joita tällä hetkellä suomalaisille myönnetään.

Mastercard Prepaid Aktialta

Aktia on ainoa kivijalkapankki Suomessa, joka markkinoi aktiivisesti prepaid-luottokortteja. Aktian Mastercard prepaid-kortteja on kahdenlaisia.

  • Aktia Prepaid Mastercard on 20-2500 euron limiitillä varustettu maksukortti, joka ladataan etukäteen. Kortti voidaan myöntää jopa vain 13 vuotta täyttäneelle suomalaiselle, mutta hakijana täytyy olla mukana täysi-ikäinen henkilö. Alle 18-vuotiaiden kortit eivät myöskään voi sisältää yli 500 euroa rahaa.
  • Aktian Prepaid Lahjakortti on vapaamuotoinen lahjakortti, jolla ei ole merkittävää eroa normaaliin prepaid-luottokorttiin. Sen voi ostaa lahjaksi toiselle henkilölle Aktian konttorista tai R-kioskilta.

Aktian prepaid-luottokortit toimivat normaalisti nostoautomaateilla, maksupäätteillä ja netissä kaikkialla maailmassa, missä MasterCard vain kelpuutetaan maksuvälineeksi.

Huomaa, että Aktian Mastercard Prepaid ei kuulu talletussuojan piiriin, joten varastettaessa katoavia rahoja ei korvata.

FlexCard

FlexCard MasterCard on melko suosittu prepaid-luottokortti. Kuten Aktian prepaid myös FlexCard hyväksytään miljoonissa maksupisteissä kaikkialla maailmassa. Myös käteisnostoja voi kortilla tehdä.

Suurin mahdollinen FlexCard-kortille ladattava summa on 15 000 euroa vuodessa. Vuorokausittain nostoraja on 500 euroa. Ostosten maksamiseen tarvitaan PIN-koodi.

FlexCard on melko kallis vaihtoehto eikä se siksi ole muille kuin luottotiedottomille järkevä vaihtoehto. Tutustu esimerkiksi seuraaviin lisämaksuihin ennen kortin hankkimista:

  • Rahan lataaminen kortille maksaa 5-10 euroa + 12-16 % provisio.
  • Automaattinostoista peritään 1 euro + 3,75 % provisio.
  • Ulkomailla maksamisesta peritään 3,75 % provisio.
  • Kotimaassa maksamisesta peritään 21 senttiä + 1,95 % provisio.

Yhä useampi suomalainen saa maksuhäiriömerkinnän

Viime vuosina yhä useampi suomalainen on kerännyt itselleen maksuhäiriömerkinnän. Tämä johtuu useista syistä, joista tärkein on taloudellinen taantuma. Nuorten maksuhäiriömerkinnät eivät ole merkittävässä kasvussa. Sen sijaan vanhuksilla on yhä useammin ongelmia kulutusluottojen ja vertaislainojen kanssa.

Maksuhäiriömerkinnän voi välttää ottamalla yhteyttä velkojiin tai perintään ajoissa ja sopimalla realistisen maksuaikataulun. Huomaa, että Suomessa on kansalaisille tarjolla ilmaista velkaneuvontaa.

Lue lisää aiheesta:
Lainaa ilman luottotietoja (Svea Ekonomi)
Maksuhäiriömerkintä (Wikipedia)

Olet sivulla: Lainat, luotot ja vipit » Laina tai luottokortti ilman luottotietoja – onnistuuko?

Hae lainaa netistä!

Hae lainaa netistä:

Hae kulutusluottoa Hae pikalainaa
Uusimmat artikkelit

Mikä LainaFakta? LainaFakta.fi on ilmainen verkkopalvelu, joka kertoo puolueettomasti rahoitusalan uutiset, sekä esittelee alan yritykset, lainamuodot ja tarjoaa vinkkejä henkilökohtaiseen taloudenhoitoon. Lähetä juttuvinkki toimitukselle tästä
Lainayritykset esittelyssä

Lainayritykset esittelyssä. Tutustu Lainafaktan selvityksiin ja vertailuihin Suomalaisista lainayrityksistä.


Hae lainaa →

Lainat

Resurssit

Copyright © 2019 LainaFakta.fi - Kaikki oikeudet pidätetään.

Vastuuvapaus: LainaFakta.fi ei toimi lainanmyöntäjänä. Tarkistathan kaikki ehdot ja voimassaolevat rajoitukset lainayritykseltä.

Lainafakta.fi tarjoaa ajankohtaista tietoa laina-alan yrityksistä, erilaisista lainoista, luotoista ja vipeistä. Lainafakta.fi pyrkii esittelemään laina-asiat mahdollisimman tarkasti kuluttajan näkökulmasta. Lainafakta.fi ei vastaa tällä sivustolla esitettävien tietojen oikeellisuudesta. Käyttäjän vastuulla on tarkistaa tietojen oikeellisuus.

Ota yhteyttä Lainafakta.fi toimitukseen yhteydenottolomakkeella, tai sähköpostitse: info[ät]lainafakta[piste]fi

  • W3C CSS
  • W3C XHTML