Onko olemassa ilmaista lainaa? - LainaFakta.fi

Lisää aiheesta:

Selvitä henkilökohtainen korkosi

Katso miten edullista lainaa voit saada: Palvelu on ilmainen ja lainaa ei ole pakko nostaa, mutta näet minkä hintaista lainaa voit saada.

Jos haluat nähdä henkilökohtaisen korkosi, hae lainaa täältä.

Onko olemassa ilmaista lainaa?

Jotkut lainayritykset tarjoavat kuluttajille lainaa, jota väitetään ilmaiseksi. Onko kuitenkaan olemassa ilmaista lainaa? Ja jos on, miten se voi olla lainayritykselle kannattavaa? Katso vastaukset tästä.

Ilmainen laina, onko sitä?

Kun autokauppa kävi pari vuotta sitten hyvin hiljaisena, autokauppiaat tarjosivat jopa nollakoron autolainaa saadakseen tavaran liikkeelle. Tässä tapauksessa laina tosin maksoi jonkin verran, sillä autolainalle kertyy yleensä myös käsittelykuluja.

Yleensä halvinta lainaa on asuntolaina tai vakuudellinen kulutusluotto.

Kuitenkin Suomessa on myös kaksi kokonaan ilmaista vakuudetonta nettivippiä tarjoavaa yritystä sekä pari ilmaista ensinostoa kauppaavaa tililuottoa.

Samaan tapaan kuin vaikkapa halpa tomaatti voi olla ruokakaupassa sisäänheittotuote, myös halpa tai ilmainen pikavippi houkuttelee uusia asiakkaita lainayritykselle.

Ilmaista lainaa on siis olemassa. Tärkeää on kuitenkin muistaa, että jos ilmaista vippiä ei maksa ajallaan takaisin, sille alkaa kertyä kuluja. Etenkin perintäkulut voivat nopeasti nostaa pienen vipin hintaa.

Ilmaisen lainan sudenkuopat

Vielä muutama vuosi sitten Suomen lainamarkkinoilla oli paljon vaarallisia huijareita, jotka yrittivät hyötyä rehottavista pikavippimarkkinoista. Sittemmin tilanne on hieman parantunut, ja erilaisia huijauksia on liikkeellä hieman vähemmän kuin aiemmin.

Kun haet ilmaista tai halpaa lainaa, kiinnitä huomiota seuraaviin asioihin. Jos epäilyksesi herää, mieti vielä kahdesti ennen kuin haet lainaa:

  • Onko yritys tunnettu ja luotettu?
  • Pystytkö helposti löytämään yrityksestä perustietoja, kuten vastuuhenkilöt, asiakaspalvelun yhteystiedot ja toimiston osoite?
  • Näyttääkö yrityksen verkkosivu ammattimaiselta vai halvalla tuotetulta? Onko tekstissä paljon virheitä?
  • Onko sinun helppo löytää lainaa koskevat eurooppalaiset kuluttajaluottotiedot? Saatko niiden avulla tai muuten helposti selville, mistä lainan hinta koostuu ja paljonko on todellinen vuosikorko?

Ferratum Koroton, ilmainen laina max. 300 e

Ferratum on mainostanut Koroton-lainaansa aktiivisesti tänä vuonna. Helsingin Sanomat haastatteli jopa yrityksen edustajaa ja selvitteli, mihin lainan ilmaisuus perustuu.

Koroton on ollut jo vuosia kotimaisen nettilainayrityksen Ferratumin sisäänheittotuote. Lainan suuruus on 50-300 euroa ja se tulee maksaa takaisin 7-30 vuorokaudessa. Jos lainaa ei maksa ajoissa takaisin, sille alkaa kertyä kuluja.

Kyseessä on siis aidosti ilmainen laina, kunhan lainaehtoja noudatetaan.

Vain Koroton-lainan kunnialla takaisin maksaneet asiakkaat voivat hakea Ferratumin isompia lainoja, kuten Joustava-tililuottoa.

Vivus, ilmainen ensilaina max. 400 e

Vivus on kansainvälisen 4financen omistama pienlainayritys. Sen sisäänheittotuote on melkein samanlainen kuin Ferratumin.

Vivusin ilmainen ensilaina on suuruudeltaan 10-400 euroa ja maksuaikaa 3-30 vuorokautta.

Kuten Ferratum Koroton, myös Vivusin ensilaina on aidosti ilmainen ja koroton, kunhan se maksetaan takaisin sovitussa ajassa.

Luottolimiittien ilmaiset ensinostot

Myös luottolimiittejä eli tililuottoja tarjoavilta yrityksiltä voi saada ilmaista ensilainaa.

Tililuotto on luottokortin tapaan toimiva jatkuva laina. Kuluttajalle avataan luottotili, jolta hän voi siirtää rahaa pankkitililleen haluamansa määrän aina sovittuun limiittiin asti. Kun tietty osuus lainasta on maksettu takaisin, sen voi nostaa taas tarvittaessa uudestaan. Hinta netin tililuotoissa koostuu tavallisimmin nostoprovisiosta ja avoimelle lainalle kertyvästä kuukausittaisesta korosta.

Ainakin seuraavat tililuotot tarjoavat ilmaisen ensinoston. Nostosta ei siis peritä nostoprovisiota, mutta jos velkaa ei makseta takaisin ennen toista kuukausimaksuerää, sille alkaa kertyä kuukausittaista korkoa.

  • Suomen tililuotto tarjoaa 2000 euron luottolimiittejä, ja ensimmäisestä nostosta ei peritä lainkaan provisiota – nostosummasta riippumatta.
  • Myös Limiitti.fi tarjoaa 2000 euron limiittejä, mutta ilmainen ensinosto koskee enintään 1000 euron lainaa.
  • Suomilimiitin ilmainen ensinosto on samanlainen kuin Limiitti.fi-tililuoton.

Tarkista päivitetty lista ilmaista pikavippiä tai tilinostoa tarjoavista lainayrityksistä tältä sivultamme.

 

Olet sivulla: Lainat, luotot ja vipit » Onko olemassa ilmaista lainaa?

Hae lainaa netistä!

Hae lainaa netistä:

Hae kulutusluottoa Hae pikalainaa
Uusimmat artikkelit

Mikä LainaFakta? LainaFakta.fi on ilmainen verkkopalvelu, joka kertoo puolueettomasti rahoitusalan uutiset, sekä esittelee alan yritykset, lainamuodot ja tarjoaa vinkkejä henkilökohtaiseen taloudenhoitoon. Lähetä juttuvinkki toimitukselle tästä
Lainayritykset esittelyssä

Lainayritykset esittelyssä. Tutustu Lainafaktan selvityksiin ja vertailuihin Suomalaisista lainayrityksistä.


Hae lainaa →

Lainat

Resurssit

Copyright © 2020 LainaFakta.fi - Kaikki oikeudet pidätetään.

Vastuuvapaus: LainaFakta.fi ei toimi lainanmyöntäjänä. Tarkistathan kaikki ehdot ja voimassaolevat rajoitukset lainayritykseltä.

Lainafakta.fi tarjoaa ajankohtaista tietoa laina-alan yrityksistä, erilaisista lainoista, luotoista ja vipeistä. Lainafakta.fi pyrkii esittelemään laina-asiat mahdollisimman tarkasti kuluttajan näkökulmasta. Lainafakta.fi ei vastaa tällä sivustolla esitettävien tietojen oikeellisuudesta. Käyttäjän vastuulla on tarkistaa tietojen oikeellisuus.

Ota yhteyttä Lainafakta.fi toimitukseen yhteydenottolomakkeella, tai sähköpostitse: info[ät]lainafakta[piste]fi

  • W3C CSS
  • W3C XHTML