Fixura - LainaFakta.fi

Lisää aiheesta:

Selvitä henkilökohtainen korkosi

Katso miten edullista lainaa voit saada: Palvelu on ilmainen ja lainaa ei ole pakko nostaa, mutta näet minkä hintaista lainaa voit saada.

Jos haluat nähdä henkilökohtaisen korkosi, hae lainaa täältä.

Arvostele lainayritys

1 tähteä2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (Ei vielä arvosteltu.)
Loading...

Vertaislainaa 1000 - 10000 €

Fixura

Fixura

Hae lainaa

Fixura on lainoja suomalaisille välittävä verkossa toimiva yritys. Katsastimme Fixuran kulutusluotot ja kirjoitimme tältä pohjalta arvostelun. Jatka lukemista.

Fixura välittää vertaislainoja

Fixura on Vaasasta käsin toimiva vertaislainayritys. Se on ensimmäinen Suomessa perustettu vertaislainasivusto ja tunnetaan luotettavana toimijana.

Fixuran lainat poikkeavat useimmista netin kautta tarjottavista kulutusluotoista, sillä ne ovat vertaislainoja. Vertaislaina tarkoittaa yksityisten sijoittajien rahoittamaa luottotyyppiä. Fixura Oyj ei itse rahoita kuluttajien hakemia luottoja, vaan rahat saadaan ulkopuolisilta tahoilta. Sijoittajat päättävät itse, millä ehdoilla he ovat valmiita tarjoamaan lainaa. Jos hakijoiden toiveet kohtaavat sijoittajien tarjoukset, Fixura välittää rahat hakijan tilille.

Lainan hakijan näkökulmasta kyse on ihan samasta asiasta kuin netistä haettavassa vakuudettomassa kulutusluotossa. Lainan hinta tosin riippuu vertaislainan tapauksessa vahvemmin hakijan maksukyvystä.

Tällaista on Fixuran laina

Fixura välittää 1000 – 10 000 euron lainoja. Laina-aika on 2-5 vuotta.

Fixuran luoton nimelliskorko enimmillään 27 %, joka on melko korkea hinta. Tähän päälle lisätään avausmaksu, joka on 7,5 % lainan kokonaismäärästä sekä kuukausittainen 5,50 euron tilinhoitomaksu. Todellinen vuosikorko nousee näin jopa 50,5 prosenttiin, joka onkin lain sallima vuosikoron yläraja. Keskimääräinen luotto jää alle tämän maksimihinnan.

Fixuran luotot ovat keskimäärin kalliimpia kuin osalla kilpailijoista, kuten Lainaaja.fi-sivustolla ja virolaisella Bondora. Nämä vertaislainat ovat onnistuneet painamaan hintojaan yhä alemmas. Kannattaa siis olla tarkkana lainahintojen kanssa. Muista, että hakemuksen lähettäminen ei sido hakijaa vielä ottamaan lainaa. Lisäksi kaikissa luotoissa on kahden viikon lakisääteinen maksuton peruutusoikeus. Kilpailuttaminen on siksi järkevää ja helppoa myös vertaislainojen kohdalla.

Vertaislainaa kannattaa myös verrata netin vakuudettomiin kulutusluottoihin. Esimerkiksi Etua-lainavertailun kautta voi löytyä nopeasti halpa kertaluotto – ilman ostopakkoa.

Onko Fixura järkevä kohde yksityisen sijoittajan kannalta?

Vertaislainat ovat alkaneet kiinnostaa sijoittajia yhä enemmän. Ne ovat viime vuosina tuottaneet tasaisesti todella kovaa voittoa. Kyse on kuitenkin loppujen lopuksi riskisijoituksesta, kuten yleispohjoismaisen Trustbuddyn konkurssi tänä vuonna osoitti. Sijoittajien rahoja oli käytetty vastuuttomilla tavoilla eikä yhtiön likviditeetti riittänyt kattamaan sen sitoumuksia sijoittajia kohtaan. Yritys oli miljoonia euroja tappiolla. Tällä hetkellä Trustbuddyn tapausta käsitellään ruotsalaisessa oikeudessa. Sijoittajille yritetään palauttaa sen verran heidän omaisuudestaan kuin on tässä tilanteessa mahdollista.

Fixura ei ole Trustbuddy. Kyseessä on luotettava kotimainen yritys, jonka toiminnassa ei ole ilmennyt epämääräisyyksiä. Vertaislainoihin sijoittaminen Fixuran välityksellä voi siis olla erittäinkin tuottoisa vaihtoehto. Mutta kovin suurta osuutta sijoituspääomastaan ei kannata vertaislainoihin kohdistaa – jo ihan senkin vuoksi, että kyseessä on nuori ja arvaamaton markkina.

Hae lainaa

  • Asiakaspalvelu: 020 7344 530, [email protected]
  • Postiosoite: Kauppapuistikko 15, 65100 Vaasa
Fixura FixuraArvio: /5. Yhteensä arvostelua.

Hae lainaa netistä!

Hae lainaa netistä:

Hae kulutusluottoa Hae pikalainaa
Uusimmat artikkelit

Mikä LainaFakta? LainaFakta.fi on ilmainen verkkopalvelu, joka kertoo puolueettomasti rahoitusalan uutiset, sekä esittelee alan yritykset, lainamuodot ja tarjoaa vinkkejä henkilökohtaiseen taloudenhoitoon. Lähetä juttuvinkki toimitukselle tästä
Lainayritykset esittelyssä

Lainayritykset esittelyssä. Tutustu Lainafaktan selvityksiin ja vertailuihin Suomalaisista lainayrityksistä.


Hae lainaa →

Lainat

Resurssit

Copyright © 2020 LainaFakta.fi - Kaikki oikeudet pidätetään.

Vastuuvapaus: LainaFakta.fi ei toimi lainanmyöntäjänä. Tarkistathan kaikki ehdot ja voimassaolevat rajoitukset lainayritykseltä.

Lainafakta.fi tarjoaa ajankohtaista tietoa laina-alan yrityksistä, erilaisista lainoista, luotoista ja vipeistä. Lainafakta.fi pyrkii esittelemään laina-asiat mahdollisimman tarkasti kuluttajan näkökulmasta. Lainafakta.fi ei vastaa tällä sivustolla esitettävien tietojen oikeellisuudesta. Käyttäjän vastuulla on tarkistaa tietojen oikeellisuus.

Ota yhteyttä Lainafakta.fi toimitukseen yhteydenottolomakkeella, tai sähköpostitse: info[ät]lainafakta[piste]fi

  • W3C CSS
  • W3C XHTML