Käteisellä vai kortilla?

Lisää aiheesta:

Selvitä henkilökohtainen korkosi

Katso miten edullista lainaa voit saada: Palvelu on ilmainen ja lainaa ei ole pakko nostaa, mutta näet minkä hintaista lainaa voit saada.

Jos haluat nähdä henkilökohtaisen korkosi, hae lainaa täältä.

Käteisellä vai kortilla?

Valitse kortti käytön mukaan

Nykyään useimmissa ostotilanteissa on mahdollista valita maksaako käteisellä, pankkikortilla vai luottokortilla. Maksutapojen eroista on kuitenkin hyvä olla perillä.

Harvenemassa olevat AUTOMAATTIKORTIT mahdollistavat käteisen nostamisen tililtäsi pankkiautomaatista tai maksuautomaattien käytön laskujen maksamiseen.

Sirullisella DEBIT-kortilla on jo huomattavasti enemmän käyttömahdollisuuksia. Debit-kortit käyvät kansainvälisesti. Kortissa ei ole luottomahdollisuutta, mutta tietyissä tilanteissa maksaessa on mahdollista, että tilisi ylittyy. Tässä kannattaa olla varovainen, sillä pankit veloittavat tuntuvan maksun pienestäkin tiliylityksestä.

DEBIT/CREDIT-yhdistelmäkortti on nykyään kenties yleisin korttimuoto. Tälläisella kortilla voit käyttää varoja pankkitililtäsi, mutta myös kortin luotto-ominaisuutta. Valinta tehdään maksutilanteessa ilmoittamalla siitä myyjälle tai valitsemalla ”debit” tai ”credit” maksupäätteeltä.

VISA ELECTRON hyödyntää Visan verkostoa siten, että sen avulla on mahdollista nostaa rahaa automaateista myös ulkomailla. Kortissa ei kuitenkaan ole luotto-ominaisuutta, eikä myöskään tilinylitys ole mahdollista, joten kortti on turvallinen käyttää. ELECTRON-kortti ei kuitenkaan kelpaa maksuvälineenä niin useassa paikassa, kuin DEBIT/CREDIT-kortit.

Käyttäessäsi siis maksamiseen DEBIT– tai VISA ELECTRON-korttia tai DEBIT/CREDIT-kortin debit ominaisuutta maksat aina tilillä olevilla varoillasi, eli periaatteessa käteisellä (pl. tilinylitys). Luottokortilla tai DEBIT/CREDIT-kortin credit puolella maksaessasi otat aina lainaa kortin myöntäneeltä luotonantajalta.

Kortin ehdoista riippuen laina voi kuitenkin olla lähes kulutonta. Useat kortit tarjoavat noin kuukauden korotonta maksuaikaa, aina joidenkin korttien jopa useisiin vuosiin. Luottokorteista, kuten muistakin korteista menee kuitenkin aina kiinteitä kuluja riippumatta niiden käytöstä, kuten kuukausi- tai vuosimaksut.

Internetissä Suomen ulkopuolelle maksaessasi useimmiten ainoa vaihtoehto on luottokortti. Mikäli et siis varsinaisesti muutoin käyttäisikään luottokorttia, voi sellaisen hankinta olla kannattavaa jos teet useasti ostoksia ulkomaisista verkkokaupoista.

Olet sivulla: Luottokortit Suomessa - Normaalit ja prepaid kortit » Käteisellä vai kortilla?

Hae lainaa netistä!

Hae lainaa netistä:

Hae kulutusluottoa Hae pikalainaa
Uusimmat artikkelit

Mikä LainaFakta? LainaFakta.fi on ilmainen verkkopalvelu, joka kertoo puolueettomasti rahoitusalan uutiset, sekä esittelee alan yritykset, lainamuodot ja tarjoaa vinkkejä henkilökohtaiseen taloudenhoitoon. Lähetä juttuvinkki toimitukselle tästä
Lainayritykset esittelyssä

Lainayritykset esittelyssä. Tutustu Lainafaktan selvityksiin ja vertailuihin Suomalaisista lainayrityksistä.


Hae lainaa →

Lainat

Resurssit

Copyright © 2020 LainaFakta.fi - Kaikki oikeudet pidätetään.

Vastuuvapaus: LainaFakta.fi ei toimi lainanmyöntäjänä. Tarkistathan kaikki ehdot ja voimassaolevat rajoitukset lainayritykseltä.

Lainafakta.fi tarjoaa ajankohtaista tietoa laina-alan yrityksistä, erilaisista lainoista, luotoista ja vipeistä. Lainafakta.fi pyrkii esittelemään laina-asiat mahdollisimman tarkasti kuluttajan näkökulmasta. Lainafakta.fi ei vastaa tällä sivustolla esitettävien tietojen oikeellisuudesta. Käyttäjän vastuulla on tarkistaa tietojen oikeellisuus.

Ota yhteyttä Lainafakta.fi toimitukseen yhteydenottolomakkeella, tai sähköpostitse: info[ät]lainafakta[piste]fi

  • W3C CSS
  • W3C XHTML