Säästäminen - 10 tapaa säästää sähkö- ja vesilaskussa

Lisää aiheesta:

Selvitä henkilökohtainen korkosi

Katso miten edullista lainaa voit saada: Palvelu on ilmainen ja lainaa ei ole pakko nostaa, mutta näet minkä hintaista lainaa voit saada.

Jos haluat nähdä henkilökohtaisen korkosi, hae lainaa täältä.

Pienetkin muutokset tuovat tulosta pitkällä aikavälillä

10 tapaa säästää sähkö- ja vesilaskussa

Myös luonto kiittää!

Vaikka vihreä liike on toitottanut energian säästämisen ideaa jo vuosia, myös aivan tavallinen kuluttaja voi tehdä ratkaisuja jotka vaikuttavat myönteisesti ei vain luontoon, vaan myös kukkaroon!

Listasimme 10 isoa ja pienempää muutosta joilla voit vaikuttaa sähkö- ja vesilaskuusi:

1. Vaikka Suomen kesä on tunnetusti lyhyt, mutta vähäluminen, on tärkeää ottaa huomioon myös kesäkuukausien sähkönkulutus ilmastointiin. Asunnon lämpötilaa voi laskea esimerkiksi kattomaalivalinnalla: valkea kattomaali lämmittää asuntoa kesäkuumalla vähemmän kuin musta. Lisäksi katon maalaaminen pidentää katon ikää ja vedenpitävyyttä.

2. Tee iltaisin sähkötarkastus. Monesti jätämme öisinkin päälle tuulettimia, valoja tai sähkölaitteita joita emme nukkuassamme tarvitse. Näin menee sähköä – ja siis rahaa – hukkaan.

3. Mikäli talossasi on vesiboileri, varmista, että sen lämpötila ei ole säädetty liian korkeaksi. Laskemalla lämpötilaa hieman, kertyy sähkölaskuun säästöä. Muista myös sammuttaa boileri pidemmän lomamatkan ajaksi.

4. Päivitä sähkölaitteesi. Esimerkiksi vanhat jääkaapit, televisiot ja pesukoneet vievät huomattavasti enemmän sähköä kuin uudemmat, energiatehokkaammat mallit.

5. Älä heitä rahaa ikkunoista. Huolellinen ovien ja ikkunoiden tiivistäminen säästää lämmityskustannuksissa huomattavasti ja lisäksi säästyt ikävältä vedolta. Muista myös käydä läpi esimerkiksi betoni- ja puuosien välit, sekä putkien läpiviennit.

6. Tarkkaile sähkömittariasi. Myös sähköyhtiöt tekevät laskuissaan virheitä, ja vaikka isommat virheet huomaakin helposti, kannattaa laskua aina verrata omiin mittarista otettuihin tarkastuslukemiin myös pienempien virheiden havaitsemiseksi.

7. Asenna ohjelmoitava termostaatti. Näin voit säätää lämpötilan korkeammaksi kesäisin ja viileämmäksi talvisin niille ajoille, kun perheesi ei ole kotona. Mikäli asunto on tyhjillään kahdeksan tuntia päivässä, tästä kertyy vuositasolla säästöä.

8. Asenna wc-pönttöön kaksitoiminen huuhtelupainike tai -nuppi. Näin et tuhlaa täyttä huuhteluvesimäärää pientä huuhtelutarvetta varten.

9. Käytä vähemmän vettä suihkussa. Sulje hana siksi aikaa kun saippuoit tai et muutoin sillä hetkellä tarvitse vettä peseytymiseen.

10. Hanki reaaliaikainen energiamittari. Sähköyhtiöiltä voi ostaa energiamittareita jotka näyttävät reaaliajassa asunnon sähkönkulutuksen. Näin voit heti havaita yllä mainittujen vinkkien toimivuuden kulutuksen laskuna.

Olet sivulla: Säästäminen » 10 tapaa säästää sähkö- ja vesilaskussa

Hae lainaa netistä!

Hae lainaa netistä:

Hae kulutusluottoa Hae pikalainaa
Uusimmat artikkelit

Mikä LainaFakta? LainaFakta.fi on ilmainen verkkopalvelu, joka kertoo puolueettomasti rahoitusalan uutiset, sekä esittelee alan yritykset, lainamuodot ja tarjoaa vinkkejä henkilökohtaiseen taloudenhoitoon. Lähetä juttuvinkki toimitukselle tästä
Lainayritykset esittelyssä

Lainayritykset esittelyssä. Tutustu Lainafaktan selvityksiin ja vertailuihin Suomalaisista lainayrityksistä.


Hae lainaa →

Lainat

Resurssit

Copyright © 2019 LainaFakta.fi - Kaikki oikeudet pidätetään.

Vastuuvapaus: LainaFakta.fi ei toimi lainanmyöntäjänä. Tarkistathan kaikki ehdot ja voimassaolevat rajoitukset lainayritykseltä.

Lainafakta.fi tarjoaa ajankohtaista tietoa laina-alan yrityksistä, erilaisista lainoista, luotoista ja vipeistä. Lainafakta.fi pyrkii esittelemään laina-asiat mahdollisimman tarkasti kuluttajan näkökulmasta. Lainafakta.fi ei vastaa tällä sivustolla esitettävien tietojen oikeellisuudesta. Käyttäjän vastuulla on tarkistaa tietojen oikeellisuus.

Ota yhteyttä Lainafakta.fi toimitukseen yhteydenottolomakkeella, tai sähköpostitse: info[ät]lainafakta[piste]fi

  • W3C CSS
  • W3C XHTML