Säästäminen - Budjetointi - Tulo- ja menoarvio

Lisää aiheesta:

Selvitä henkilökohtainen korkosi

Katso miten edullista lainaa voit saada: Palvelu on ilmainen ja lainaa ei ole pakko nostaa, mutta näet minkä hintaista lainaa voit saada.

Jos haluat nähdä henkilökohtaisen korkosi, hae lainaa täältä.

Kartoita missä voit säästää

Budjetointi – Tulo- ja menoarvio

Säästä budjetoimalla

Budjetointi ei ole vain yrityksiä varten. Omien tulojen ja menojen budjetointi on tärkeää myös henkilökohtaisessa taloudenpidossa. Yhtiöt ovat velvollisia budjetoinnin avulla varmistamaan, että ne pystyvät tuottamaan omistajilleen voittoa ja huonoina aikoina pitämään tappiot kurissa, mutta myös me olemme vastuussa ainakin itsellemme ja mahdollisesti muille sidosryhmille, kuten puolisolle ja lapsille.

Mitä budjetointi on?

Yksinkertaisimmillaan budjetointi on esimerkiksi kuukausittaisten kulujen ja menojen listaamista. Useimmat meistä tietävät paljonko saavat kuukaudessa palkkaa ja paljonko vuokra- tai yhtiövastikemenot ovat, mutta listaamalla myös muita kiinteitä ja vaihtelevia kuluja ja tuloja saa paremman käsityksen siitä mihin ”ylimääräiseen” on varaa.

Mitä tulisi ottaa huomioon?

Tulopuolen listaaminen on usein helppoa, sillä tulonlähteitä on todennäköisesti reilusti vähemmän, kuin menoeriä. Kirjaa kuinka paljon saat verojen jälkeen, eli nettona suoraan tilille, esimerkiksi palkkaa, sosiaalitukia, opintotukea. Merkitse myös mahdolliset pääomatulot, kuten vuokra-ansiot tai osinkotulot nettona.

Kulupuolella suurin menoerä on useimmiten suorat asumiskustannukset, kuten vuokra tai yhtiövastike. Mikäli eivät sisälly esimerkiksi vuokraan, selvitä paljonko maksat keskimäärin kuukaudessa sähköstä ja vedestä.

Arvio ruokamenot. Laske erikseen ruokakauppakulut ja ulkona syöminen, sekä työpaikka- tai kouluruokailu. Selvitä paljonko maksat matkakuluja julkisiin liikennevälineisiin tai polttoainekustannuksia oman auton käytöstä.

Hyödyllistä on myös verrata muutamaa edellistä puhelin ja nettiyhteyslaskua, sekä laskea näistä keskiarvo. Voit myös niputtaa yhteen maksamasi lehtitilausten kuukausikulut.

Selvitä paljonko maksat kuukaudessa erilaisista vakuutuksista, kuten henki-, koti-, ja autoon liittyvät vakuutukset.

Tarkista paljonko sinulta menee kuukaudessa erilaisiin lainan lyhennyksiin ja kokoa tiedot yhteen.

Mitä viivan alle jää?

Summattuasi näin yhteen kuukausittaiset tulosi ja menosi, alkaa olla jo hyvä käsitys siitä paljonko kaikkeen muuhun, kuten esimerkiksi vaatteisiin ja viihteeseen jää rahaa. Summa saattaa yllättäen tuntua melkoisen pieneltä.

Olet sivulla: Säästäminen » Budjetointi – Tulo- ja menoarvio

Hae lainaa netistä!

Hae lainaa netistä:

Hae kulutusluottoa Hae pikalainaa
Uusimmat artikkelit

Mikä LainaFakta? LainaFakta.fi on ilmainen verkkopalvelu, joka kertoo puolueettomasti rahoitusalan uutiset, sekä esittelee alan yritykset, lainamuodot ja tarjoaa vinkkejä henkilökohtaiseen taloudenhoitoon. Lähetä juttuvinkki toimitukselle tästä
Lainayritykset esittelyssä

Lainayritykset esittelyssä. Tutustu Lainafaktan selvityksiin ja vertailuihin Suomalaisista lainayrityksistä.


Hae lainaa →

Lainat

Resurssit

Copyright © 2019 LainaFakta.fi - Kaikki oikeudet pidätetään.

Vastuuvapaus: LainaFakta.fi ei toimi lainanmyöntäjänä. Tarkistathan kaikki ehdot ja voimassaolevat rajoitukset lainayritykseltä.

Lainafakta.fi tarjoaa ajankohtaista tietoa laina-alan yrityksistä, erilaisista lainoista, luotoista ja vipeistä. Lainafakta.fi pyrkii esittelemään laina-asiat mahdollisimman tarkasti kuluttajan näkökulmasta. Lainafakta.fi ei vastaa tällä sivustolla esitettävien tietojen oikeellisuudesta. Käyttäjän vastuulla on tarkistaa tietojen oikeellisuus.

Ota yhteyttä Lainafakta.fi toimitukseen yhteydenottolomakkeella, tai sähköpostitse: info[ät]lainafakta[piste]fi

  • W3C CSS
  • W3C XHTML