Säästäminen - Ruokakaupassa

Lisää aiheesta:

Selvitä henkilökohtainen korkosi

Katso miten edullista lainaa voit saada: Palvelu on ilmainen ja lainaa ei ole pakko nostaa, mutta näet minkä hintaista lainaa voit saada.

Jos haluat nähdä henkilökohtaisen korkosi, hae lainaa täältä.

Tee ostokset ajatuksella

Ruokakaupassa

Säästöä pienillä valinnoilla

Iso osa menoistamme kuluu päivittäistavarakaupassa. Näissäkin menoissa on kuitenkin mahdollisuus säästää pitkä penni tekemällä oikeita valintoja ja hyödyntämällä tarjouksia.

Hintalaput

Tuotteiden valmistajilla on tietenkin tarkoituksena saada tuotettaan myydyksi mahdollisimman hyvällä katteella. Kannattaakin olla tietoinen siitä, että kaikki ei aina ole miltä näyttää. Monet valmistajat käyttävät psykologisia keinoja saadakseen tuotteen kaupaksi hyvällä hinnalla. Esimerkiksi pakkauksen avulla voidaan kuluttajaa hieman johtaa harhaan.

Kannattaakin usein pelkän myyntihinnan sijaan tarkkailla myös tuotteen kilo- tai litrahintaa. Näin huomaat helpommin vertaillessasi eri valmistajien tuotteita ja erilaisia pakkauskokoja, missä saat rahallesi eniten vastinetta.

Tarjoukset

Ruokakaupassa kätevää on hyödyntää tarjouksia. Mikäli omistat jonkun kauppaketjun etukortin, voit saada tiettyjä tuotteita halvempaan hintaan ja sen lisäksi kartuttaa mahdollisia bonuspisteitä. Myös viimeisen käyttöpäivän tuotteiden alennettuja hintoja kannattaa hyödyntää. Jos aiot valmistaa ruoan samana päivänä tai pakastaa tuotteen, on 30 tai 50 prosentin alennus jo melko tuntuva.

Kaupan tuotemerkit

Kaupat käyttävät omia tuotemerkkejään, kuten Pirkka ja Rainbow halvempina vaihtoehtoina merkkibrändeille. Tämä antaa kaupoille itselleen neuvotteluvaltin, kun merkkituotevalmistajat asettavat hintoja omille tuotteilleen. Kuluttaja tietenkin hyötyy tästä yleisesti edullisimpien hintojen muodossa.

Näissäkin tuotteissa vertailu kannattaa. Kokeilemalla halvempaa kaupan tuotemerkkiä saattaa huomata, ettei laadussa oleva ero välttämättä ole niin suuri, kuin hintalappu antaa ymmärtää. Osassa tuotteista saattaa jopa maku olla paremmin itselleen sopiva, kuin kalliimmassa tuotteessa.

Myymälän valinta

Hyvin merkittävä tekijä ruokakauppakustannuksissa on asiontipaikan valinta. Isommat myymälät ovat aina edullisempia, kuin pienet lähikaupat – puhumattakaan huoltoasemien ruokakaupoista. Vaikka asuisit kaupungissa, kannattaa silti ainakin isompi, kerran viikossa tapahtuva ostosreissu tehdä siihen isompaan ”automarkettiin”.

Olet sivulla: Säästäminen » Ruokakaupassa

Hae lainaa netistä!

Hae lainaa netistä:

Hae kulutusluottoa Hae pikalainaa
Uusimmat artikkelit

Mikä LainaFakta? LainaFakta.fi on ilmainen verkkopalvelu, joka kertoo puolueettomasti rahoitusalan uutiset, sekä esittelee alan yritykset, lainamuodot ja tarjoaa vinkkejä henkilökohtaiseen taloudenhoitoon. Lähetä juttuvinkki toimitukselle tästä
Lainayritykset esittelyssä

Lainayritykset esittelyssä. Tutustu Lainafaktan selvityksiin ja vertailuihin Suomalaisista lainayrityksistä.


Hae lainaa →

Lainat

Resurssit

Copyright © 2019 LainaFakta.fi - Kaikki oikeudet pidätetään.

Vastuuvapaus: LainaFakta.fi ei toimi lainanmyöntäjänä. Tarkistathan kaikki ehdot ja voimassaolevat rajoitukset lainayritykseltä.

Lainafakta.fi tarjoaa ajankohtaista tietoa laina-alan yrityksistä, erilaisista lainoista, luotoista ja vipeistä. Lainafakta.fi pyrkii esittelemään laina-asiat mahdollisimman tarkasti kuluttajan näkökulmasta. Lainafakta.fi ei vastaa tällä sivustolla esitettävien tietojen oikeellisuudesta. Käyttäjän vastuulla on tarkistaa tietojen oikeellisuus.

Ota yhteyttä Lainafakta.fi toimitukseen yhteydenottolomakkeella, tai sähköpostitse: info[ät]lainafakta[piste]fi

  • W3C CSS
  • W3C XHTML