Sijoittaminen - Tietoa sijoittamisesta | LainaFakta.fi - LainaFakta.fi

Sijoittaminen

Tietoa sijoittamiseen liittyvistä aiheista. Katso aluksi alta sijoittamisen perusteet, tutustu osakesijoittamiseen ja mm. katso miten Fixura vertaislaina toimii.


Sijoittamisen perusteet

Sijoittaminen ei ole vain pörssissä huutavien meklareiden hommaa, vaan tärkeä oman taloudenhoidon osa-alue. Sijoittamisen aloittamisessa tärkein askel on ymmärtää, että pankista saatava talletuskorkoei ole riittävä. Talletuskoroilla ei tule rikastumaan.

Miksi lisätuloja tarvitaan?

 • Velkojen maksamiseen
 • Ainaisesta pennien laskemista luopumiseen
 • Hyödykkeiden hankintaan
 • Perheensä ja muiden auttamiseen
 • Kokopäiväisestä raatamisesta luopumiseen

Mikä estää saamasta riittävästi rahaa?

 • Elinkustannukset ovat liian korkeat
 • Liian monia muita laskuja maksettavana
 • Työstä ei makseta tarpeeksi
 • Ylimääräistä ei jää säästettäväksi ja sijoitettavaksi

Nämä esteet eivät ole ylipääsemättömiä. Ensin on kuitenkin muutettava ajattelutapaansa. Mikäli hallussa on jo olemassaolevia sijoituksia, on tärkeää varmistua, että näitä myös suojellaan. Jos sijoitetut varat vain tyrkätään sijoitusrahastoon ja toivotaan parasta, ei päästä haluttuun lopputulokseen. Omia sijoituksiaan ja niiden kehitystä tulee seurata tietyin väliajoin, ja sitten tehdä, tai vaatia välittäjäänsä tekemään vaadittavat muutokset. Mikäli sijoitustoimintaa ei ole vielä aloitettu, tulee sijoitusrahastotili avata välittömästi ja alkaa sijoittamaan siihen kuukausittain. Mikäli tuntuu, ettei tähän voi olla mitenkään varaa, on olemassa rahastoja, joihin pääsee mukaan hyvinkin pienellä kuukausierällä. Lisäksi omat kulut tulee saada hallintaan. On tärkeää ymmärtää, että tuhlaamalla varojaan ei heitä hukkaan ainoastaan käytettyjä varoja, vaan myös niistä muutoin mahdollisesti saadun tuoton. Kulujen karsiminen ja vapautuvien varojen järkevä sijoittaminen on ainoa tapa päästä veloistaan ja lopulta eroon rahahuolistaan.

Hae lainaa netistä!

Hae lainaa netistä:

Hae kulutusluottoa Hae pikalainaa
Uusimmat artikkelit

Mikä LainaFakta? LainaFakta.fi on ilmainen verkkopalvelu, joka kertoo puolueettomasti rahoitusalan uutiset, sekä esittelee alan yritykset, lainamuodot ja tarjoaa vinkkejä henkilökohtaiseen taloudenhoitoon. Lähetä juttuvinkki toimitukselle tästä
Lainayritykset esittelyssä

Lainayritykset esittelyssä. Tutustu Lainafaktan selvityksiin ja vertailuihin Suomalaisista lainayrityksistä.


Hae lainaa →

Lainat

Resurssit

Copyright © 2020 LainaFakta.fi - Kaikki oikeudet pidätetään.

Vastuuvapaus: LainaFakta.fi ei toimi lainanmyöntäjänä. Tarkistathan kaikki ehdot ja voimassaolevat rajoitukset lainayritykseltä.

Lainafakta.fi tarjoaa ajankohtaista tietoa laina-alan yrityksistä, erilaisista lainoista, luotoista ja vipeistä. Lainafakta.fi pyrkii esittelemään laina-asiat mahdollisimman tarkasti kuluttajan näkökulmasta. Lainafakta.fi ei vastaa tällä sivustolla esitettävien tietojen oikeellisuudesta. Käyttäjän vastuulla on tarkistaa tietojen oikeellisuus.

Ota yhteyttä Lainafakta.fi toimitukseen yhteydenottolomakkeella, tai sähköpostitse: info[ät]lainafakta[piste]fi

 • W3C CSS
 • W3C XHTML