Kulta rahaksi, miten ja mistä? - LainaFakta.fi

Kulta rahaksi, miten ja mistä?

Onko aika myydä kultaa? Nykyisin kullan myyjälle on tarjolla lukuisia vaihtoehtoja. Kullan hintojen noustua uusiin ennätyksiin sadat yritykset tavoittelevat sinunkin kultaasi. Uusia nousee kuin sieniä sateella ja valitettavasti kullanostajien joukkoon on ilmestynyt myös epärehellisiä toimijoita. Mainoksia kullan myynnistä löydät netistä esimerkiksi hakusanoilla kullan myynti. Myös paikallisissa lehdissä on usein kultaa ostavien yritysten mainoksia. Onkin siis erityisen tärkeää ottaa selvää kultaa ostavasta yrityksestä, erityisesti mikäli lähetät kullan kirjeessä.

Kullan myyminen on tehty jo todella helpoksi. Useat yritykset lähettävät sinulle pyynnöstä kirjekuoren, jonka avulla voit lähettää kultasi. Kulta on vakuutettu matkan aikana katoamisen varalta. Kun kulta saapuu päämääräänsä, niin yritys arvioi sen laadun ja määrän, ja maksaa sen mukaisen korvauksen ilmoittamallesi pankkitilille. Useimmiten myydäänkin esimerkiksi vanhoja ja rikkinäisiä koruja, kuten sormuksia tai kaulakoruja. Näin ollen vanhasta romukullasta on tullut melkoisen likvidiä omaisuutta, koska se voidaan muuttaa käteiseksi muutaman päivän sisällä ja melkoisen kohtuulliseen hintaan. Kullan myyminen tällä tavalla muistuttaa panttilainaamon toimintaa. Tavara toimitetaan yritykselle ja sitä vastaan saadaan korvaus. Erona on kuitenkin, että kulta sulatetaan ja myydään eteenpäin, eli sitä ei saa takaisin. Vaihda romukulta rahaksi Pakettikulta.fi:ssä.

Tämän lisäksi kultaa on mahdollista myydä perinteiseen tyyliin kultakauppiaille. Tällöin arvion kullan arvosta saa heti, ja voi sen jälkeen päättää, että haluaako myydä kultansa. Monilla kultakauppiailla onkin perinteinen kultaliike sekä nettisivusto, jonka kautta voi myydä kultansa heille. Netin kautta myyminen on vaivatonta, mutta lopulta voi tuntua turvallisemmalta tehdä kauppaa tutun kultakauppiaan kanssa kasvotusten. Netissähän esiintyy myös epämääräisiä toimijoita. Myös maksun saaminen välittömästi käteen on tietynlainen etu. Myös kullan laadun arvioiminen (karaatit) tapahtuu silmiesi edessä. Näin voit myös välttää mahdolliset piilomaksut, joita netissä toimiva kullan ostaja voi vähentää kultasi arvosta. Näin ollen ei tarvitse tutkailla pienen präntin perään kultaa myydessä.

Olet sivulla: Säästäminentitle_li=Sijoittaminen - Tietoa sijoittamisesta | LainaFakta.fi » Kulta rahaksi, miten ja mistä?

Hae lainaa netistä!

Hae lainaa netistä:

Hae kulutusluottoa Hae pikalainaa
Uusimmat artikkelit

Mikä LainaFakta? LainaFakta.fi on ilmainen verkkopalvelu, joka kertoo puolueettomasti rahoitusalan uutiset, sekä esittelee alan yritykset, lainamuodot ja tarjoaa vinkkejä henkilökohtaiseen taloudenhoitoon. Lähetä juttuvinkki toimitukselle tästä
Lainayritykset esittelyssä

Lainayritykset esittelyssä. Tutustu Lainafaktan selvityksiin ja vertailuihin Suomalaisista lainayrityksistä.


Hae lainaa →

Lainat

Resurssit

Copyright © 2019 LainaFakta.fi - Kaikki oikeudet pidätetään.

Vastuuvapaus: LainaFakta.fi ei toimi lainanmyöntäjänä. Tarkistathan kaikki ehdot ja voimassaolevat rajoitukset lainayritykseltä.

Lainafakta.fi tarjoaa ajankohtaista tietoa laina-alan yrityksistä, erilaisista lainoista, luotoista ja vipeistä. Lainafakta.fi pyrkii esittelemään laina-asiat mahdollisimman tarkasti kuluttajan näkökulmasta. Lainafakta.fi ei vastaa tällä sivustolla esitettävien tietojen oikeellisuudesta. Käyttäjän vastuulla on tarkistaa tietojen oikeellisuus.

Ota yhteyttä Lainafakta.fi toimitukseen yhteydenottolomakkeella, tai sähköpostitse: info[ät]lainafakta[piste]fi

  • W3C CSS
  • W3C XHTML