Autorahoitus - LainaFakta.fi

Autorahoitus

Auton hankinta on usein iso kuluerä, johon säästöt eivät yksin riitä. Vuosien tunnollisen säästämisen sijaan onkin usein järkevämpää turvautua kulutusluottoon tai autorahoitukseen, jolloin auton rahoitus on mahdollista jakaa pidemmälle ajanjaksolle.

Kulutusluotto vai autolaina?

Kulutusluottoja myöntävät pankkien lisäksi monet muut rahoituslaitokset ja pikavippiyritykset. Jälkimmäisten hyvänä puolena on, että pienempiä summia voi usein saada myös ilman vakuuksia eikä käyttötarkoitusta tarvitse eritellä. Luottoa voi myös saada, vaikkei täyttäisi pankkien luotonsaantikriteereitä. Kannattaa kuitenkin huomioida, että vakuudettomien luottojen kokonaiskustannukset ovat yleensä aina korkeammat kuin vastaavien vakuudellisten lainojen kulut, koska luotonantajan riski on suurempi. Myös erilaiset käsittely- ja muut lisäkustannukset voivat nostaa luoton kokonaishintaa huomattavasti.

Varsinaista autoluottoa haetaan tyypillisesti suoraan autoliikkeestä, mutta sitä voi hakea myös tai palveluntarjoajan kuten pankin tai muun rahoituslaitoksen konttorista. Autoluotossa luoton vakuutena toimii kaupan kohde eli auto. Ostaja tarvitsee kuitenkin ostohetkellä käsirahaa vastaavan summan, joka on tyypillisesti 20-30 % varsinaisesta kauppahinnasta. Loppuosa luotosta maksetaan kuukausierissä osamaksutyyppisesti.

Autoluoton huonona puolena on, että sitä voidaan useimmiten ottaa vain yksityisen ja yrityksen välisessä autokaupassa. Kun sekä ostaja että myyjä ovat yksityishenkilöitä, voi auton rahoittamiseen käyttää pankin tarjoamaa tavallista kulutusluottoa. Pankki vaatii kuitenkin yleensä jonkinlaisia vakuuksia, minkä lisäksi hakijalla tulee olla muun muassa säännölliset tulot. Auton voi rahoittaa myös vertaislainalla vaikkapa Fixura palvelulsta.

Kattava kulutusluottovertailu.

Takaisinmaksu ja kustannukset

Auton hankintaa varten otetut luotot ovat tyypillisesti suuruudeltaan joitakin tuhansia euroja. Lainaa lyhennetään luotonantajan ja luotonottajan yhdessä sopiman maksuaikataulun mukaisesti. Takaisinmaksuaikaa valitessa kannattaa huomioida auton arvon aleneminen. Tyypillisesti takaisinmaksu aika onkin korkeintaan muutamia vuosia.

Palveluntarjoajia kannattaa vertailla ennen lainan hakemista, koska kokonaiskuluissa ja lainaehdoissa voi olla yllättäviä eroja. Useimpien toimijoiden verkkosivuilla on erilaisia laskureita, joiden avulla oman lainatarpeen ja hintojen vertailu käy kätevästi. Tarjouksia voi toki käydä pyytämässä myös suoraan rahoittajan toimipisteestä.

Leasing

Leasing on myös varteenotettava rahoitusmuoto etenkin yrityskäyttöön hankittavan auton kohdalla. Tässä järjestelmässä auto vuokrataan tyypillisesti useammaksi vuodeksi kerrallaan ja asiakas maksaa auton käytöstä kiinteän kuukausimaksun, joka kattaa auton huoltokustannukset. Leasing-sopimuksissa auto säilyy aina vuokranantajan omistuksessa.

Artikkelin lähteenä toimi Autorahoitus.org

Olet sivulla: Laina ja rahoitusalan uutiset | Lainafakta.fi » Autorahoitus

Hae lainaa netistä!

Hae lainaa netistä:

Hae kulutusluottoa Hae pikalainaa
Uusimmat artikkelit

Mikä LainaFakta? LainaFakta.fi on ilmainen verkkopalvelu, joka kertoo puolueettomasti rahoitusalan uutiset, sekä esittelee alan yritykset, lainamuodot ja tarjoaa vinkkejä henkilökohtaiseen taloudenhoitoon. Lähetä juttuvinkki toimitukselle tästä
Lainayritykset esittelyssä

Lainayritykset esittelyssä. Tutustu Lainafaktan selvityksiin ja vertailuihin Suomalaisista lainayrityksistä.


Hae lainaa →

Lainat

Resurssit

Copyright © 2020 LainaFakta.fi - Kaikki oikeudet pidätetään.

Vastuuvapaus: LainaFakta.fi ei toimi lainanmyöntäjänä. Tarkistathan kaikki ehdot ja voimassaolevat rajoitukset lainayritykseltä.

Lainafakta.fi tarjoaa ajankohtaista tietoa laina-alan yrityksistä, erilaisista lainoista, luotoista ja vipeistä. Lainafakta.fi pyrkii esittelemään laina-asiat mahdollisimman tarkasti kuluttajan näkökulmasta. Lainafakta.fi ei vastaa tällä sivustolla esitettävien tietojen oikeellisuudesta. Käyttäjän vastuulla on tarkistaa tietojen oikeellisuus.

Ota yhteyttä Lainafakta.fi toimitukseen yhteydenottolomakkeella, tai sähköpostitse: info[ät]lainafakta[piste]fi

  • W3C CSS
  • W3C XHTML