Kesän halvin vakuudellinen kulutusluotto - LainaFakta.fi

Kesän halvin vakuudellinen kulutusluotto

Vakuudellinen kulutusluotto on aina edullisempi vaihtoehto kuin vakuudettomat lainat. Parhaat vakuudelliset kulutusluotot löytyvät pankeista – mutta mistä pankeista? Lue tästä Taloustaidon laatiman vertailun tulokset.

Vakuudellisten kulutusluottojen hinnat

Taloustaito vertailee säännöllisesti pankkien vakuudellisten kulutusluottojen hinnat. Kesäkuussa julkaistussa vertailussa pyydettiin pankeilta tarjouksia 10 000 euron vakuudelliselle kulutusluotolle 3 vuoden maksuajalla. Muut pankit lähettivät toiveita vastaavan vakuudellisen kertaluontoisen kulutusluottotarjouksen, mutta Handelsbanken vastasi vakuudettomalla tililuotolla, jonka hinta ei ikävä kyllä ole suoraan vertailukelpoinen muiden vaihtoehtojen kanssa. Tämä kannattaa huomioida hintoja katsoessa.

Seuraavassa taulukossa korkoprosenttiin on luettu mukaan myös viitekorko. Suurin osa pankeista tarjoaa lähtökohtaisesti 12 kk euriboria, paitsi Nordea ja Handelsbanken, jotka sitovat esimerkkilainansa 6 kk euriboriin ja Ålandsbanken, joka käyttää omaa primekorkoaan.

Pankki Korko-% Viitekorko
Ålandsbanken 5,42 Prime
Helsingin Op 5,70 12 kk euribor
Danske Bank 5,70 12 kk euribor
Hypoteekkiyhdistys 5,83 12 kk euribor
Nordea 6,00 6 kk euribor
Aktia 6,03 12 kk euribor
Suupohjan Op 6,11 12 kk euribor
S-Pankki 6,49 12 kk euribor
Handelsbanken 8,98 6 kk euribor

 

Vertailun tulokset

Vertailun tulokset ovat samansuuntaiset kuin aiemmissakin selvityksissä tänä keväänä. Ylivoimaisesti edullisin vaihtoehto on marginaalejaan äärimmäisen alas painanut Ålandsbanken. Seuraavina tulevat Danske Bank ja Helsingin Op. Tuore tulokas S-Pankki sen sijaan on selvästi muita vaihtoehtoja kalliimpi – lukuun ottamatta Handelsbankenin vertailuun antamaa vakuudetonta tililuottoa, joka on luonnollisesti vakuudellisia kertaluottoja huomattavasti hintavampi.

Nykyään yksikään pankki ei lähtökohtaisesti sido kulutusluottojaan 3 kk euriboriin. Nordean teki näin pitkään, vaikka viitekorko hipoi nollaa. Nyt, kun 3 kk euribor on jo painunut miinuksen puolelle, myös Nordea on taipunut siirtymään ensisijaisesti 6 kk euriboreihin, jotka pysyttelevät yhä tukevasti positiivisissa lukemissa.

Esimerkkejä pankkien vakuudellisista kulutusluotoista

Nordean vakuudellinen kulutusluotto vaatii pohjalle yleensä asunnon tai arvopapereita vakuudeksi, mutta vakuuksien pätevyys arvioidaan konttorissa aina erikseen. Nordean lainaan liitetään usein mukaan lainaturvavakuutus, joka suojelee maksajaa vaikeuksien iskiessä.

OP:n vakuudellinen kulutusluotto voidaan ottaa joko jatkuvana tililuottona tai normaalina kertalainana, Vakuudellinen tililuotto saattaa olla edullisempi luottotili kuin vaikkapa normaalit luottokortit, joten se on vaihtoehtona kiinnostava.

Danske Bankin kertalaina on suuruudeltaan vähintään 5000 euron kokoinen kulutusluotto. Lainan yläraja riippuu vakuuksien laadusta. Laina voidaan sitoa haluttaessa kiinteään korkoon.

Olet sivulla: Laina ja rahoitusalan uutiset | Lainafakta.fi » Kesän halvin vakuudellinen kulutusluotto

Hae lainaa netistä!

Hae lainaa netistä:

Hae kulutusluottoa Hae pikalainaa
Uusimmat artikkelit

Mikä LainaFakta? LainaFakta.fi on ilmainen verkkopalvelu, joka kertoo puolueettomasti rahoitusalan uutiset, sekä esittelee alan yritykset, lainamuodot ja tarjoaa vinkkejä henkilökohtaiseen taloudenhoitoon. Lähetä juttuvinkki toimitukselle tästä
Lainayritykset esittelyssä

Lainayritykset esittelyssä. Tutustu Lainafaktan selvityksiin ja vertailuihin Suomalaisista lainayrityksistä.


Hae lainaa →

Lainat

Resurssit

Copyright © 2020 LainaFakta.fi - Kaikki oikeudet pidätetään.

Vastuuvapaus: LainaFakta.fi ei toimi lainanmyöntäjänä. Tarkistathan kaikki ehdot ja voimassaolevat rajoitukset lainayritykseltä.

Lainafakta.fi tarjoaa ajankohtaista tietoa laina-alan yrityksistä, erilaisista lainoista, luotoista ja vipeistä. Lainafakta.fi pyrkii esittelemään laina-asiat mahdollisimman tarkasti kuluttajan näkökulmasta. Lainafakta.fi ei vastaa tällä sivustolla esitettävien tietojen oikeellisuudesta. Käyttäjän vastuulla on tarkistaa tietojen oikeellisuus.

Ota yhteyttä Lainafakta.fi toimitukseen yhteydenottolomakkeella, tai sähköpostitse: info[ät]lainafakta[piste]fi

  • W3C CSS
  • W3C XHTML