Pankkien kilpailu asiakkaista kiihtyy - LainaFakta.fi

Pankkien kilpailu asiakkaista kiihtyy

Pankit käyvät yhä kovempaa kilpailua asiakkaista. Etenkin ”hyvät” asiakkaat eli varakkaat ja taloudellisesti tasapainoiset kuluttajat ovat pankkien tähtäimessä. Kilpailua käydään muun muassa palvelumaksujen kautta sekä lainojen hintoja alentamalla. Lue lisää.

Oikea pankkivalinta säästää satoja euroja vuodessa

Taloussanomat kertoi äskettäin, että kilpailuttamalla pankkeja kuluttajat voivat säästää satoja euroja vuodessa. Tämä johtuu siitä, että osa pankeista on nostanut palveluhintoja valtavasti viime aikoina. Se, minkä kuluttajat ovat säästäneet laskevissa koroissa ovat pankit ottaneet itselleen takaisin muissa maksuissa. Viime keväänä 26-vuotias yksin asuva henkilö maksoi pankkipalveluistaan keskimäärin 133 euroa vuodessa, kun nyt vastaava luku on 156 euroa. Samalla hintaero kalleimman ja halvimman pankin välillä on kasvanut melkein kaksinkertaiseksi.

Suurimmat erot ovat keski-ikäisillä tai ikääntyvillä vakavaraisilla pariskunnilla. Heillä halvimman ja kalleimman pankin välinen ero oli 1158 euroa vuodessa. Sillä summalla voisi mennä äkkilähdöllä viikoksi etelänlomalle.

30-vuotiaan asuntovelallisen sinkun tapauksessa tehty vertailu osoitti, että joidenkin kohdalla pankkikulut voivat myös laskea. Tällaisen henkilön keskimääräinen kokonaisasiakkuus on halventunut 60 eurolla.

Mistä hintaero syntyy?

Suomen Rahatiedon Taloussanomille tekemässä vertailussa S-Pankki menestyi erittäin hyvin. Siellä kokonaisasiakkuus oli edullisin useimmilla mittareilla. Luottokortit ovat merkittävä tekijä hintaeroissa. Esimerkiksi S-Pankissa luottokortti maksaa noin 99 euroa vuodessa, kun taas Handelsbankenissa se maksaa 213 euroa. S-pankilla asiointi ei maksa mitään, kun taas Nooa Säästöpankilla asiointimaksuja kertyy 36 euron edestä.

Varakkaammille pariskunnille halvin pankki oli Nordea ja kallein Handelsbanken. Heidän kohdallaan hintaeroa korotti etenkin säästöjen tuottavuus. Nordealla ja Ålandsbankenilla säästöistä kertyi yli tuhannen euron tuotot, kun taas Handelsbankenilla tuottoa kertyi vain 26 euroa.

Suomen markkinoille on tulossa uusia ulkomaisia toimijoita

Hypon toimitusjohtajan Ari Paunan mukaan kilpailu asuntolaina- ja talletustiliasiakkaista tulee kovenemaan Suomessa. Kansainvälisiä pankkeja tulee olemaan Suomessa yhä useampia. Esimerkiksi autolainoista Suomessa tunnettu espanjalainen Santander levittäytynee myös asuntolaina- ja talletusmarkkinoille ennemmin tai myöhemmin. Toisaalta Swedbank puuttuu Suomesta myös. Kilpailu tulee laskemaan lähivuosina suomalaisten asuntolainojen ja pankkiasioinnin hintoja.

Lue lisää:
Oikein valitulla pankilla voi säästää satoja euroja (Taloussanomat)
Suomeen tulossa uusia pankkeja – asuntolainaa halvalla (Taloussanomat)

Olet sivulla: Laina ja rahoitusalan uutiset | Lainafakta.fi » Pankkien kilpailu asiakkaista kiihtyy

Hae lainaa netistä!

Hae lainaa netistä:

Hae kulutusluottoa Hae pikalainaa
Uusimmat artikkelit

Mikä LainaFakta? LainaFakta.fi on ilmainen verkkopalvelu, joka kertoo puolueettomasti rahoitusalan uutiset, sekä esittelee alan yritykset, lainamuodot ja tarjoaa vinkkejä henkilökohtaiseen taloudenhoitoon. Lähetä juttuvinkki toimitukselle tästä
Lainayritykset esittelyssä

Lainayritykset esittelyssä. Tutustu Lainafaktan selvityksiin ja vertailuihin Suomalaisista lainayrityksistä.


Hae lainaa →

Lainat

Resurssit

Copyright © 2020 LainaFakta.fi - Kaikki oikeudet pidätetään.

Vastuuvapaus: LainaFakta.fi ei toimi lainanmyöntäjänä. Tarkistathan kaikki ehdot ja voimassaolevat rajoitukset lainayritykseltä.

Lainafakta.fi tarjoaa ajankohtaista tietoa laina-alan yrityksistä, erilaisista lainoista, luotoista ja vipeistä. Lainafakta.fi pyrkii esittelemään laina-asiat mahdollisimman tarkasti kuluttajan näkökulmasta. Lainafakta.fi ei vastaa tällä sivustolla esitettävien tietojen oikeellisuudesta. Käyttäjän vastuulla on tarkistaa tietojen oikeellisuus.

Ota yhteyttä Lainafakta.fi toimitukseen yhteydenottolomakkeella, tai sähköpostitse: info[ät]lainafakta[piste]fi

  • W3C CSS
  • W3C XHTML