Positiivinen luottorekisteri suunnitteilla myös Suomeen - LainaFakta.fi

Positiivinen luottorekisteri suunnitteilla myös Suomeen

Selvitystyö valmistunee keväällä

Lainan maksaminen lainalla on aina huono vaihtoehto, mutta nykyisillä markkinoilla kuluttajan on mahdollista hankkia lainaa monelta eri luotonantajalta. Vaikka kilpailu takaakin hakijalle paremmat lainaehdot ovat ongelmat seinän tullessa lopulta vastaan paljon pahemmat, kuin jos ylivelkaantumista olisi ehkäisty aikaisemmassa vaiheessa.

Velkaneuvontalinjaa ylläpitävän Takuu-Säätiön toiminnanjohtaja Juha Pantzar kertoo Ylen haastattelussa, että tutkimustulokset EU-maissa, joissa positiivinen luottorekisteri on käytössä, ovat rohkaisevia. Rekisterin käytöllä vaikuttaa olevan selkeä vaikutus ylivelkaantumisen vähentämiseen.

Vastustajiakin rekisterille tosin löytyy, kuten esimerkiksi tietosuojavaltuutettu ja kuluttajavirasto. Ylen haastattelema Kuluttajayliviraston ylijohtaja Päivi Hentunen pitää rekisterissä epäilyttävänä sitä, että siinä ovat mukana myös henkilöt, joilla ei ole minkäänlaisia maksuongelmia, sekä sitä, että kuka rekisterin ylläpitökulut lopulta maksaa.

Positiiviseen luottorekisteriin liittyvien asioiden selvitys on kuitenkin kirjattu hallitusohjelmaan, sillä maksuhäiriöitä tulee jatkuvasti lisää. Kuluvan vuoden alkupuoliskolla niitä kirjattiin yli miljoona uutta, kertoo Ylen uutiset.

(Yle 17.9.2012)

Olet sivulla: Laina ja rahoitusalan uutiset | Lainafakta.fi » Positiivinen luottorekisteri suunnitteilla myös Suomeen

Hae lainaa netistä!

Hae lainaa netistä:

Hae kulutusluottoa Hae pikalainaa
Uusimmat artikkelit

Mikä LainaFakta? LainaFakta.fi on ilmainen verkkopalvelu, joka kertoo puolueettomasti rahoitusalan uutiset, sekä esittelee alan yritykset, lainamuodot ja tarjoaa vinkkejä henkilökohtaiseen taloudenhoitoon. Lähetä juttuvinkki toimitukselle tästä
Lainayritykset esittelyssä

Lainayritykset esittelyssä. Tutustu Lainafaktan selvityksiin ja vertailuihin Suomalaisista lainayrityksistä.


Hae lainaa →

Lainat

Resurssit

Copyright © 2020 LainaFakta.fi - Kaikki oikeudet pidätetään.

Vastuuvapaus: LainaFakta.fi ei toimi lainanmyöntäjänä. Tarkistathan kaikki ehdot ja voimassaolevat rajoitukset lainayritykseltä.

Lainafakta.fi tarjoaa ajankohtaista tietoa laina-alan yrityksistä, erilaisista lainoista, luotoista ja vipeistä. Lainafakta.fi pyrkii esittelemään laina-asiat mahdollisimman tarkasti kuluttajan näkökulmasta. Lainafakta.fi ei vastaa tällä sivustolla esitettävien tietojen oikeellisuudesta. Käyttäjän vastuulla on tarkistaa tietojen oikeellisuus.

Ota yhteyttä Lainafakta.fi toimitukseen yhteydenottolomakkeella, tai sähköpostitse: info[ät]lainafakta[piste]fi

  • W3C CSS
  • W3C XHTML