Suomalaisilta huijatuilla pankkitunnuksia on nostettu kulutusluottoja - LainaFakta.fi

Suomalaisilta huijatuilla pankkitunnuksia on nostettu kulutusluottoja

Kevään aikana suomalaisilta on huijattu pankkitunnuksia. Sinunkin tunnuksillasi saattaa olla nostettu kulutusluottoja jonkun muun tilille. Katso tästä, miten pitää toimia. Kanattaa lukea myös Summarumin opas turvalliseen lainaamiseen.

Älä luota Itellan ja Tullin sähköposteihin

Itellan, Tullin ja veroviranomaisen nimissä on lähetelty sähköposteja, joiden avulla ihmisiltä on kalasteltu heidän verkkopankkitunnuksiaan. Viestit ovat olleet täysin aidon näköisiä viestejä, joissa annetaan ymmärtää, että asiakkaalle on saapunut tai saapumassa lähetys. Asiointia varten asiakkaan pyydetään kirjautumaan tullin tai postin verkkopalveluun pankkitunnuksillaan. Pankkitunnukset kuitenkin kaapataan todellisuudessa huijarien palvelimelle.

Poliisi vahvistaa, että kevään aikana varastettujen tunnusten avulla on nostettu ainakin 50 000 euron arvosta kulutusluottoja. Tunnuksilla on myös ostettu lentolippuja ja yritetty nostaa tileiltä käteistä rahaa.

Poliisi tutkii tapauksia törkeänä petoksena. Tili, jolle lainarahat on siirretty, on suomalaisen miehen, mutta poliisi pitää todennäköisenä ettei mies itse ole sekaantunut rikokseen, vaan rikolliset ovat käyttäneet hänen tilejään hyväksi. Mieheltä oli kadonnut ajokortti, jonka avulla rikolliset ovat päässeet käsiksi tilien sisältöön. Todelliset jäljet näyttävätkin johtavan Baltian maihin.

Tältä ”Tullin” huijausviesti näyttää

Tullin nimissä kulkevia huijausviesteja on ollut ainakin kahta tyyppiä. Yhdessä sanotaan:

”Teille on saapunut 18.3.2014 tullattava lähetys. Lähetys on noudettavissa kahden viikon ajan. Voitte käydä asioimassa Vantaan lentotullissa paikanpäällä, muista henkilöllisyystodistus mukaan, tai verkossa tunnistautumalla verkkopankkitunnuksilla.

Aktia/POP/Säästöpankki

Osuuspankki

Nordea

Terveisin,

Tulli”

Toisessa viestissä sanotaan näin:

”Tämä on automaattinen viesti. Pääset seuraamaan lähetystä tästä.

Terveisin,

Tulli”

Kyseessä ovat siis aika normaalin näköiset viestit. Toisin kuin monet huijausviestit, näiden tunnistaminen vaatii jo hetken miettimistä.

Toimi näin

Itellan riskienhallinta- ja turvallisuusjohtaja Markku Rajamäki sanoo, että he eivät oikeasti koskaan lähetä asiakkaille sähköpostiviestejä, joissa pyydettäisiin menemään pankin sivuille tunnistautumista varten. Sama pätee Tulliin ja Verohallintoon.

Seuraavan kerran, kun saat Tullilta tai Itellalta tai muulta viralliselta taholta sähköpostia, mieti kahdesti ennen kuin klikkaat verkkopankkilinkkejä. Suomen viranomaiset eivät tiettävästi lähetä sähköposteja, joiden linkit ohjaisivat käyttäjän suoraan antamaan pankkitunnuksiaan ja salasanojaan.

Jos saat huijausviestin, ilmoita siitä viranomaisille. Älä missään tapauksessa klikkaa linkkejä äläkä etenkään anna pankkitietojasi. Pankkitietojen luovuttaminen on erittäin huono idea, sillä lainaa voidaan hakea sadoista yrityksistä.

Olet sivulla: Laina ja rahoitusalan uutiset | Lainafakta.fi » Suomalaisilta huijatuilla pankkitunnuksia on nostettu kulutusluottoja

Hae lainaa netistä!

Hae lainaa netistä:

Hae kulutusluottoa Hae pikalainaa
Uusimmat artikkelit

Mikä LainaFakta? LainaFakta.fi on ilmainen verkkopalvelu, joka kertoo puolueettomasti rahoitusalan uutiset, sekä esittelee alan yritykset, lainamuodot ja tarjoaa vinkkejä henkilökohtaiseen taloudenhoitoon. Lähetä juttuvinkki toimitukselle tästä
Lainayritykset esittelyssä

Lainayritykset esittelyssä. Tutustu Lainafaktan selvityksiin ja vertailuihin Suomalaisista lainayrityksistä.


Hae lainaa →

Lainat

Resurssit

Copyright © 2020 LainaFakta.fi - Kaikki oikeudet pidätetään.

Vastuuvapaus: LainaFakta.fi ei toimi lainanmyöntäjänä. Tarkistathan kaikki ehdot ja voimassaolevat rajoitukset lainayritykseltä.

Lainafakta.fi tarjoaa ajankohtaista tietoa laina-alan yrityksistä, erilaisista lainoista, luotoista ja vipeistä. Lainafakta.fi pyrkii esittelemään laina-asiat mahdollisimman tarkasti kuluttajan näkökulmasta. Lainafakta.fi ei vastaa tällä sivustolla esitettävien tietojen oikeellisuudesta. Käyttäjän vastuulla on tarkistaa tietojen oikeellisuus.

Ota yhteyttä Lainafakta.fi toimitukseen yhteydenottolomakkeella, tai sähköpostitse: info[ät]lainafakta[piste]fi

  • W3C CSS
  • W3C XHTML