Vertaislainat toimivat lain harmaalla alueella

YLE: Vertaislainat toimivat lain harmaalla alueella

YLEn saamien tietojen mukaan vertaislainoja välittävistä yrityksistä ei kuitenkaan ole vielä valitettu . Asiasta haastateltu Kuluttajaviraston lakimies Gunveig Planting kertoo, että vertaislainayritykset ovat ottaneet vastuullisen luotonannon huomioon muun muassa kysymällä tulotietoja tai palkkatodistusta.

  • Kauhuskenaario on se, että tämä luotonvälittäjä poistuisi markkinoilta, tekisi konkurssin tai ajaisi toimintansa alas. Silloin sijoittajat ja lainanottajat jäisivät keskenään miettimään perintätilannetta, kertoo Planting YLElle.

Laki on asiassa epäselvä, sillä vaikka viime vuoden joulukuussa voimaan astui luotonantajien pakollinen rekisteröityminen, koskee pakko vain elinkeinonharjoittajia, eli ei yksityistä lainanantajaa.

Alalla toimivan Lainaaja.fi -palvelun toimitusjohtaja Tuomas Talola kertoo YLElle yrityksensä tavoitteena olevan alhaisemman koron mahdollistaminen lainanottajalle ja vastavuoroisesti muuta sijoitusta paremman koron mahdollistaminen lainantarjoajalle.

YLE 5.7.2011

Olet sivulla: Laina ja rahoitusalan uutiset | Lainafakta.fi » YLE: Vertaislainat toimivat lain harmaalla alueella

Hae lainaa netistä!

Hae lainaa netistä:

Hae kulutusluottoa Hae pikalainaa
Uusimmat artikkelit

Mikä LainaFakta? LainaFakta.fi on ilmainen verkkopalvelu, joka kertoo puolueettomasti rahoitusalan uutiset, sekä esittelee alan yritykset, lainamuodot ja tarjoaa vinkkejä henkilökohtaiseen taloudenhoitoon. Lähetä juttuvinkki toimitukselle tästä
Lainayritykset esittelyssä

Lainayritykset esittelyssä. Tutustu Lainafaktan selvityksiin ja vertailuihin Suomalaisista lainayrityksistä.


Hae lainaa →

Lainat

Resurssit

Copyright © 2020 LainaFakta.fi - Kaikki oikeudet pidätetään.

Vastuuvapaus: LainaFakta.fi ei toimi lainanmyöntäjänä. Tarkistathan kaikki ehdot ja voimassaolevat rajoitukset lainayritykseltä.

Lainafakta.fi tarjoaa ajankohtaista tietoa laina-alan yrityksistä, erilaisista lainoista, luotoista ja vipeistä. Lainafakta.fi pyrkii esittelemään laina-asiat mahdollisimman tarkasti kuluttajan näkökulmasta. Lainafakta.fi ei vastaa tällä sivustolla esitettävien tietojen oikeellisuudesta. Käyttäjän vastuulla on tarkistaa tietojen oikeellisuus.

Ota yhteyttä Lainafakta.fi toimitukseen yhteydenottolomakkeella, tai sähköpostitse: info[ät]lainafakta[piste]fi

  • W3C CSS
  • W3C XHTML