Henkivakuutus - Elinikäinen ja määräaikainen

Lisää aiheesta:

Selvitä henkilökohtainen korkosi

Katso miten edullista lainaa voit saada: Palvelu on ilmainen ja lainaa ei ole pakko nostaa, mutta näet minkä hintaista lainaa voit saada.

Jos haluat nähdä henkilökohtaisen korkosi, hae lainaa täältä.

Verovapaa 35000 euroon saakka

Henkivakuutus

Henkivakuutukset voidaan jakaa yleensä kahteen kategoriaan: elinikäiseen, useimmiten osittain sijoitusmuotoiseen vakuutukseen ja määräaikaiseen vakuutukseen. Sijoitusmuotoisessa henkivakuutuksessa osa korvaussummasta riippuu sijoitukselle vakuutusaikana kertyneestä voitosta. Määräaikaisissa vakuutuksissa korvaus on usein kiinteä summa, jonka vakuutuksentarjoaja tilittää kuolemantapauksessa vakuutuksen voimassaoloaikana. Määräaikaista vakuutusta uusittaessa säädetään aina myös kuukausi- tai vuosimaksua.

Henkivakuutus kannattaa hankkia jo terveenä ja hyväkuntoisena, mutta järkevää ei kenties kuitenkaan ole maksaa henkivakuutusta, ellei korvauksesta hyötyviä elätettäviä vielä ole. Sairaushistoria nostaa vakuutusyhtiön riskiä ja samalla vakuutuksen hintaa. Vakuutusta otettaessa ei myöskään kannata valehdella tai pimittää tietoja, sillä tämä voi johtaa korvauksen eväämiseen tai alenemiseen maksuhetkellä.

Riittävä henkivakuutuksen määrä riippuu tietenkin aina yksilöstä, mutta monet talousneuvojat suosittelevat, että henkivakuutuksen tulisi kattaa 1-5 vuoden palkka. Henkivakuutuksen tarkoitushan on taata lasten tai muiden läheisten pärjääminen kuolemantapauksen aiheuttaman työtulojen loppuessa, kunnes asiat on ehditty järjestelemään uudestaan. Palkan lisäksi vakuutetulla saattaa olla myös kiinteää omaisuutta, jonka vaikutus kokonaisuuteen tulee huomioida, mikäli sen realisointi on mahdollista.

Helposti ajatellaan, että henkivakuutuksen tulee tietysti olla elinikäinen. Kannattaa kuitenkin huomioida oma ikänsä sekä elätettävien ikä. Onko esimerkiksi hyötyä maksaa kallista henkivakuutusmaksua enää 60 ikävuoden jälkeen, sillä usein lapset ovat jo sen ikäisiä, että pärjäävät jo omillaan.

Henkivakuutuksesta maksettava korvaus on edunsaajalle verovapaata 35 000 euroon saakka, mikäli tämä on lähiomainen. Leskelle verovapaa osuus on puolet henkivakuutuksesta myös 35 000 euron ylittävältä osalta.

Olet sivulla: Vakuutukset » Henkivakuutus

Hae lainaa netistä!

Hae lainaa netistä:

Hae kulutusluottoa Hae pikalainaa
Uusimmat artikkelit

Mikä LainaFakta? LainaFakta.fi on ilmainen verkkopalvelu, joka kertoo puolueettomasti rahoitusalan uutiset, sekä esittelee alan yritykset, lainamuodot ja tarjoaa vinkkejä henkilökohtaiseen taloudenhoitoon. Lähetä juttuvinkki toimitukselle tästä
Lainayritykset esittelyssä

Lainayritykset esittelyssä. Tutustu Lainafaktan selvityksiin ja vertailuihin Suomalaisista lainayrityksistä.


Hae lainaa →

Lainat

Resurssit

Copyright © 2020 LainaFakta.fi - Kaikki oikeudet pidätetään.

Vastuuvapaus: LainaFakta.fi ei toimi lainanmyöntäjänä. Tarkistathan kaikki ehdot ja voimassaolevat rajoitukset lainayritykseltä.

Lainafakta.fi tarjoaa ajankohtaista tietoa laina-alan yrityksistä, erilaisista lainoista, luotoista ja vipeistä. Lainafakta.fi pyrkii esittelemään laina-asiat mahdollisimman tarkasti kuluttajan näkökulmasta. Lainafakta.fi ei vastaa tällä sivustolla esitettävien tietojen oikeellisuudesta. Käyttäjän vastuulla on tarkistaa tietojen oikeellisuus.

Ota yhteyttä Lainafakta.fi toimitukseen yhteydenottolomakkeella, tai sähköpostitse: info[ät]lainafakta[piste]fi

  • W3C CSS
  • W3C XHTML